10 sfaturi pentru un ten perfect în perioadele reci

Zilele încep să devină tot mai scurte, frigul se instalează treptat și în curând vom scoate de la naftalina căciulile și mănușile. Dar este și perioada care face pielea sensibilă, ba chiar mai rău, căci frigul poate transforma orice piele catifelată în pergament crăpat. Este momentul când, mai mult ca oricând, trebuie să avem grijă de noi, de pielea noastră și de întregul organism. Iată zece sfaturi care te pot ajuta să preîntâmpini orice neplăcere cauzată de vremea rece.

image

Sursa foto: Shutterstock

1. Hidratarea esențială a pielii

Hidratarea pielii. Toată lumea o știe, nimeni nu o face… Poate exagerăm, bine, dar dacă există anotimpuri care necesită o hidratare impecabilă, cu siguranță sunt cele reci, mai ales iarna. Dimineața înainte de plecare, seara înainte de culcare, sau chiar și ziua, la prima oră, este bine să ne hidratăm cu o crema de fata adaptată tenului nostru.

2. O protecție sporită pentru ten

Pentru a evita roșeața cauzată de frig, nu este un secret, ne protejăm pielea! O eșarfă bună, care ne poate acoperi fața, o pălărie sau o căciulă pe frunte, poate chiar și o glugă, ochelari de soare (da, se pot purta și iarna). Orice merge, pentru a-ți scuti tenul de vântul care te biciuie și de frigul care pare că mușcă din tine.

Ai grijă, totuși, să optezi pentru materiale moi și naturale, mai ales că intră în contact direct cu pielea.

3. Un fond de ten mai altfel

Fondul de ten și frigul, iată drama care se anunță la orizont: asaltată de frig și de schimbările de temperatură, pielea se descuamează, se sufocă și se strânge parcă și mai tare. Pentru a arăta bine toată iarna, înlocuiește-ți fondul de ten cu o BB cream hidratantă sau folosește doar o picătură de fond de ten, amestecată cu o cremă hidratantă obișnuită.

4. O hidratare corespunzătoare

Frigul te usucă și te deshidratează. Problema? Nu mai bem apă! O bună hidratare vine la fel de mult din interior, cât și din exterior. Un motiv cu atât mai bun de a ne crește consumul de apă, dar și fructe sau legume, care sunt și ele bogate în apă. Și nu, sucurile dulci, cafeaua sau alcoolul nu contează, dimpotrivă, agravează fenomenul, mai ales în perioadele reci.

5. Activități fizice preferate

Aleargă, sari, înoată, plimbă-te, fiecare după bunul plac, atâta timp cât circulația sângelui este stimulată. Procedând astfel, tenul își păstrează nuanța delicat trandafirie. Efect bonus, cu cât te miști mai mult, cu atât vei simți mai puțin frigul!

6. Un aport necesar de vitamine

Mai ales în sezonul rece, aportul de vitamine trebuie completat. Pentru un ten luminos, punem vitamina C pe primul plan: suplimente, citrice sau legume verzi, toate sunt aliații noștri. Nu uităm, în treacăt, vitamina D: cum în mod normal doar soarele pe piele o poate produce, este de la sine înțeles că în perioadele reci este necesar să completăm aportul de vitamina D cu suplimente.

7. O exfoliere săptămânală

Iarna, pielea uscată se desprinde parcă mai ușor decât vara, după un bronz strașnic. Suficient pentru a astupa porii și a estompa tenul, cu excepția cazului în care exfoliezi pielea o dată pe săptămână, cu un exfoliant blând, înainte de a clăti cu apă caldă. Și încheiem, ca întotdeauna, cu un strat de cremă hidratantă!

8. O cremă reparatoare la nevoie

Filmul lipidic al pielii este o barieră naturală, care păstrează tenul hidratat. Agresată, ea dispare, pielea devine uscată și tenul, cenușiu! Pentru a-l păstra în formă maximă toată iarna, evită băile și dușurile fierbinți, usucă fața fără frecare, tamponând cu un prosop moale și curat. Planul B? Pentru pielea fragilă, alege o cremă reparatoare, capabilă să reducă daunele provocate de frig, poluare și alte agresiuni.

9. Un corector potrivit

Nasul roșu? De ce? Pentru un ten perfect iarna, corectorul trebuie să fie verde. Ciudat, dar adevărat, verdele „stinge” roșul, neutralizând intensitatea acestuia. Începem întotdeauna prin a hidrata, înainte de a aplica un corector pe zonele nasului care se înroșesc rapid: nările, lateralele și vârful nasului. Acoperiți apoi cu un strop de fond de ten și cremă hidratantă, dacă este necesar, pentru un rezultat uniform.

10. O alimentație bună

Trucul este valabil pe tot parcursul anului, deoarece grăsimile bune sunt benefice pentru sănătatea părului și prospețimea tenului. Dar este deosebit de important iarna, când pielea se chinuie să mențină un nivel bun de hidratare. Alimentele magice? Somonul și alți pești grași, avocado, uleiul de măsline, semințele și nucile (de consumat cu moderație).

Așadar, în așteptarea perioadelor reci, ai grijă de tenul și organismul tău, hidratează-te și alimentează-te corespunzător, respectă un program de somn și de activități fizice și zâmbește cât mai mult! Pentru că un zâmbet te va face mereu mai frumoasă!