Iată de ce ar trebui să pui oţet în frigider! Soluţia simplă care te scapă de o problemă frecventă

image

Frigiderul, un aparat electrocasnic esenţial în orice locuinţă, necesită curăţare şi igienizare regulată, la fel ca şi cuptorul.

Mirosurile neplăcute din frigider sunt o problemă comună, adesea cauzată de mâncarea uitată, care se deteriorează, lăsând un miros persistent. Din fericire, există soluții simple pentru a remedia acest lucru.

Pentru a preveni apariţia mirosurilor dezagreabile, curățarea regulată este esențială. Utilizarea produselor naturale precum bicarbonatul de sodiu, oțetul și lămâia este o strategie excelentă. Aceste ingrediente, pe lângă faptul că sunt eficiente pentru curățare, dezodorizează eficient și pot înlocui produsele specifice de curățare a frigiderelor.

Oţetul neutralizează mirosurile neplăcute

Pentru a curăța și dezodoriza frigiderul, oțetul este o opțiune foarte bună.

Plasarea unui pahar cu oţet în frigider este o metodă simplă și eficientă de neutralizare a mirosurilor neplăcute. Oțetul acționează că un absorbant natural, care captează și elimină mirosurile dezagreabile. Pentru o curățare mai temeinică, oțetul poate fi folosit și într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați-l direct pe rafturi și ștergeți pentru o curățare dezinfectantă și dezodorizantă, informează santeplusmag.com.

Lămâia, dezodorizant natural

Cunoscută pentru proprietăţile răcoritoare şi purificatoare, lămâia este o altă soluţie contra mirosurilor neplăcute din frigider.

Pentru acest lucru, se taie o lămâie în mai multe felii, care se pun în diferite părţi ale frigiderului. Acestea vor difuza un miros proaspăt şi plăcut. Se recomandă schimbarea feliilor de lămâie în fiecare săptămână pentru a le menține eficienţa.

Cartoful şi cafeaua, alte soluţii naturale eficiente

Şi cartoful este un absorbant pentru mirosurile neplăcute. Se curăţă un cartof şi se lasă în frigider două - trei zile, după care se schimbă.

Zaţul de cafea nu numai că absoarbe mirosurile dezagreabile, dar lasă şi un parfum discret şi plăcut.

Pentru o curăţare temeinică, frigiderul trebuie curăţat periodic. Alimentele trebuie păstrate în caserole, indiferent dacă sunt gătite sau crude. Este indicat să fie verificate datele de expirare a produselor precum lactatele. 

Vezi şi: Așa păstrezi alimentele proaspete în frigider, pentru mai mult timp