Iată ce rasă de câine ți se potrivește în funcție de zodie!

Câinii sunt animale inteligente, fiind totodată recunoscuți pentru loialitatea și afecțiunea pe care o arată față de stăpâni. Unii internauți au asociat personalitatea fiecărei zodii cu o anumită rasă de câini, astfel încât nativul zodiei respective și câinele să formeze o echipă pe cinste. Ție ce rasă ți se potrivește?

image

Un husky face "casa bună" cu Balanţa. Foto: Shutterstock

Nativul berbec este încăpățânat ca...un ciobănesc german

Berbecul este un semn zodiacal destul de încăpățânat, dar cu abilități extraordinare de lider, scrie rd.com. Asemenea berbecului și ciobănescul german, dacă nu este dresat corespunzător, poate fi încăpățânat și dornic ,,să facă pe șeful’’. De altfel, ciobănescul german, datorită inteligenței sale, joacă un rol important în societatea modernă, fiind întâlnit în diverse domenii, spre exemplu în poliție, drept câine polițist care detectează prezența drogurilor cu ajutorul mirosului fin, sau ca ghid pentru persoanele nevăzătoare, scrie akc.org.

Pe lângă ciobănescul german, berbecul poate face o echipă bună și cu patrupede din rasele: doberman, pinscher sau weimaraner. Există un aspect important pe care îl au în comun semnul berbecului cu aceste rase de câini: încăpățânarea.

4 caine ciobanesc german shutterstock 182645741 jpg jpeg

Taurul preferă companionii loiali

Semnul taurului este recunoscut pentru loialitatea și protecția pe care o oferă celor din jurul său, motiv pentru care are nevoie de o rasă de câini foarte loială. Boxerul, un uriaș loial și blând cu cei pe care îi cunoaște, pare a fi companionul ideal pentru un taur. De altfel, nativul taur se poate împrieteni și cu patrupezii din următoarele rase: Cavalier King Charles Spaniel și Dog German.

Gemenii preferă un câine energic precum Bichonul Frise

Există unele persoane care preferă câinii cu un temperament mai liniștit, însă nativul gemeni nu face neapărat parte din această categorie. De cele mai multe ori, gemenii își doresc un companion jucăuș, curios și plin de energie ca bichonul frise, pentru a fi bine dispuși. Câinii din rasa bichon frise sunt în mare parte a timpului energici și dornici de o nouă aventură, fapt care îi atrage pe nativii gemeni.

Nativul rac își dorește un câine pentru familie

Racii sunt considerați sensibilii zodiacului, fiind firi visătoare, ușor interiorizate și apropiate de familie. În ciuda reputației de câine agresiv, rottweilerul poate fi un câine bun pentru familie, mai ales dacă este obișnuit și dresat de mic de către membrii familiei. Mai mult decât atât, câinii din rasa rottweiler sunt loiali și sunt excelenți pentru pază.

Vezi şi: Copilul şi animalul de companie. La ce trebuie să fie atenţi părinţii

Leul vrea un companion care să-l binedispună

Nativii lei sunt descriși ca fiind plini de farmec și pozitivitate, potrivit rd.com. De aceea, ei vor face o echipă excelentă cu un câine din rasa pug. Acești căini de talie mică sunt apreciați pentru aspectul lor drăgălaș și personalitatea iubitoare.

Fecioara vrea un câine muncitor

Nativii fecioară au o personalitate analitică, muncitoare și hotărâtă. Jean Shafiroff, activist pentru animale și filantrop recomandă pentru nativii fecioară acele rase de câini, care au în comun caracteristicile zodiei. Astfel, potrivit lui Shafiroff, nativii fecioară s-ar înțelege de minune cu patrupede din aceste rase de câini: Border Collie, Greyhound, Pointer, Shetland Sheepdog și Spanish Waterdog.

border collie jpeg

Balanța vrea un câine echilibrat

Fiind un nativ blând și destul de echilibrat, nativii balanță își doresc un câine asemănător lor.  Terra Nova, un uriaș blând și cu o inimă mare, poate fi cel mai potrivit pentru un nativ din zodia balanță. Alte rase potrivite pentru un nativ din zodia balanță sunt: husky siberian și ciobănescul de Berna.

Scorpionul are nevoie de un câine cu personalitate puternică

Pasionali, determinați și hotărâți, scorpionii se fac echipă bună cu un câine cu personalitate puternică. Câini din rasa pitbull, în ciuda reputației de câini agresivi, pot fi companioni devotați stăpânilor lor, fiindu-le alături zi de zi. Asemenea scorpionilor, pitbullii au o personalitate puternică, motiv pentru care scorpionii pot fi atrași de această rasă. Şi un golden retriever este potrivit pentru aceşti nativi.

golden retriever jpeg

Săgetătorii au nevoie de un câine care să-i amuze

În mare parte a timpului sunt veseli, plin de viață și dornici să petreacă, nativii din semnul săgetătorului pot ieși ușor în evidență prin pozitivismul lor. Acești nativi au nevoie de câini care să-i înveselească și să le mențină starea bună de spirit, ca russell terrier, shih tzu, buldog francez sau boston terrier.

Capricornii vor un câine liniștit

Firi diplomate și puternicii, capricornii nu au nevoie de companioni gălăgioși, preferând, în schimb câini din rasele shiba inu, ciobănesc belgian sau shar pei. Acești câini sunt recunoscuți pentru emperamentul liniștit.

Vărsătorii au nevoie de un câine prietenos cu toată lumea

Vărsătorii sunt inteligenți, independenți și au spirit umanitar. Din acest motiv s-ar înțelege de minune cu un câine din rasa labrador retriver, un câine prietenos recunoscut pentru inteligența sa și pentru faptul că este ușor de dresat. Alți câini potriviți pentru un nativ vărsător sunt: collie, pudel, lhasa apso și bichonul havanese.

Peștii doresc un câine sensibil și alintat

Sensibili, plini de imaginație și descurcăreți, nativii pești vor dori un câine sensibil căruia îi place să fie alintat, precum câinii din rasa saint bernard. Uriașii aceștia cu inimă mare, adoră să fie mângâiați și să se cuibărească lângă stăpânii lor. De asemenea, o altă rasă potrivită pentru un nativ pești este și cockerul spaniol, rasa din care făcea parte și Lady, celebrul personaj din filmul animat al lui Walt Disney ,,Doamna și vagabondul’’.

De Anca-Teodora Popa