Ghid complet pentru detoxifierea organismului

image

Detoxifiera organismului are numeroase beneficii, iar cu ajutorul câtorva sfaturi utile, te vei bucura din plin avantajele acestui proces

Detoxifierea organismului este un proces pe care trebuie să-l efectuezi măcar anual, deoarece beneficiile pentru organism sunt considerabile. În lumea modernă în care trăim, suntem expuși la o gamă largă de toxine care provin din mediu, alimente procesate, dar și la factori de stres care suprasolicită atât mintea, cât și corpul. Dacă este prima oară când efectuezi o cură de detoxifiere și vrei să știi mai mult, ai și aici un ghid util.

În acest articol îți vom spune însă care sunt cei mai importanți pași în acest proces:

1. Ia suplimentele potrivite

Consumă, bineînțeles cu prioritate, alimente hrănitoare precum legumele și fructele, dar ajută organismul în tot acest proces cu niște suplimente din extracte standardizate și cu eficacitate dovedită. Cele mai indicate sunt cele pe bază de chlorella. Această algă este cunoscută pentru că ajută la eliminarea metalelor grele din corp, cum ar fi plumbul. Ar trebui să cauți, de asemenea, niște suplimente care să conțină și ingrediente sinergice și să sprijine tot procesul, precum: anghinarea, armurariul, spirulina, păpădia, colina, L-metionina etc. Acestea susțin funcția ficatului și îl ajută să proceseze mai ușor.

2. Dormi suficient

Asta trebuie să fie o regulă generală, nu doar pentru perioada de detox. Ar trebui să știi faptul că, în timpul somnului, organismul se regenerează și elimină toxinele acumulate pe parcursul zilelor. Din acest motiv, cele 8-9 ore de somn nu trebuie să lipsească niciodată din rutina ta.

3. Renunță la fumat și la alcool

Aceste obiceiuri nocive pot încărca ficatul și plămânii de toxine și astfel îngreunează procesul natural de detoxifiere a organismului. Înlocuiește alcoolul cu ceaiuri din plante precum cele menționate anterior, deoarece acestea te ajută să te hidratezi.

4. Hidratează-te corespunzător

Bea mai multă apă, deoarece acest obicei simplu favorizează eliminarea toxinelor. Astfel, te ajută să menții funcția renală în parametri optimi. Minimum doi litri de apă pe zi ar trebui să fie un ideal de la care să nu te abați. Atunci când ții cura de detox, poți să bei chiar și apă călduță.

5. Nu mai mânca nimic după ora 7 seara

Așa cum menționam, în timpul somnului, corpul tău lucrează să elimine toxinele acumulate. Dacă mănânci la ore târzii, îi îngreunezi procesul, deoarece trebuie să proceseze și alimentele consumate.

6. Adaugă în programul tău câteva sesiuni de cardio

Exercițiile fizice mai intense te ajută să transpiri, iar prin acest proces natural se elimină toxine. Potrivit Healthline, un studiu a arătat că prin transpirație se elimină inclusiv metalele grele, iar nivelurile au fost mai mici la cei care făceau sport în mod regulat.

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile detoxifierii, trebuie să ții cont de aspectele menționate. Pe scurt, ia suplimentele potrivite, dormi suficient, renunță la obiceiurile nocive, hidratează-te corespunzător și evită consumul alimentelor după ora 7. De asemenea, nu uita să incluzi în rutina ta și câteva sesiuni de cardio ca să facilitezi eliminarea toxinelor și să îmbunătățești starea generală a organismului.

Sursa foto: Shutterstock