Trucul care ţine praful la distanţă. E folosit şi de muzee

image

Praful de pe mobilă este o problemă care ne dă multe bătăi de cap. Este bine de ştiut că există o substanţă care împiedică acumularea acestuia până la 10 zile, fiind un truc folosit inclusiv de muzee.

Secretul care te ajută să ţii praful la distanţă se numeşte glicerină. Adesea folosită cu scopuri medicale, cosmetice sau alimentare, glicerina îşi dezvăluie eficacitatea şi în treburile casnice zilnice. Dincolo de utilizările sale convenționale, poate transforma curățarea locuinței într-o activitate ușoară și plăcută.

Vezi şi: Cum poți folosi oțetul atunci când faci curățenie

Cum foloseşti glicerina pentru a preveni acumularea prafului

Prepară o soluţie din 1 lingură de glicerină la 1 litru de apă. Amestecă bine cele 2 ingrediente. Apoi, îmbibă o cârpă 10 minute în apa cu glicerină, după care o storci şi ştergi praful de pe mobilă sau de pe uşi. Folosind acest amestec, poţi ţine praful la distanţă până la 10 zile, așa cum este cazul în muzee.

Cum mai poţi folosi glicerina acasă

Elimină petele de pe haine. Pentru acest lucru, pune pe pată câteva picături de glicerină, după care clăteşti cu apă sărată. Pentru petele persistente precum cele de ceai, cafea sau ciocolată, amestecă glicerina cu sare, aplică pe zona în cauză şi spală după 30 de minute. Această metodă eficientă îndepărtează petele persistente fără a deteriora țesăturile.

Curăţă geamurile. Pentru a prepara o soluţie cu care să cureţi geamurile, prepară o soluţie din glicerină şi alcool etilic, într-un raport de 1:10, pe care o foloseşti pentru a șterge geamurile. Această metodă eficientă va preveni acumularea de praf și murdărie, asigurând ferestre impecabile și curate pentru o lungă perioadă.

Soluţie de curăţat podeaua. Adaugă câteva picături de glicerină în apa cu care ştergi podelele. Nu numai că va fi o curăţare în profunzime, dar podelele vor şi străluci.

Încorporând glicerina în rutina de curățenie acasă, beneficiezi nu numai de proprietățile acestei substanţe, ci și de efectele sale de lungă durată care simplifică treburile casnice.

Vezi şi: Cele mai bune plante care purifică aerul din casă