Dieta care o face pe Regina Rania a Iordanului să arate uimitor

Regina Rania, în vârstă de 51 de ani, mama a patru copii este adepta unei diete simple, care o ajută să arate minunat și care o menține sănătoasă, scrie Express.

image

Regina Rania este admirată de mulți pentru stilul ei elegant și silueta zveltă. Dincolo de o moștenire genetică bună, regina urmează și o dietă inteligentă. Experta în fitness, Namita Nayyar, susține că regina, pentru a se menține în formă, urmează dieta numită pe scurt „GI” de la glicemic index  și iubește să alerge, în loc să facă alte tipuri de sport.  

Queen Rania jpg

Regina Rania alături de Rege și cei 4 copii. Foto: Siteul oficial al Reginei Rania

Ea a adăugat: „Indexul glicemic a fost si este un instrument util și foarte folosit pentru a slăbi, fiindcă ajută în mod vizibil persoanele care au nevoie să piardă în greutate. Denumită și dieta pe baza indicelui  glicemic, aceasta se află și la baza multor altor planuri de dietă populare.”

Regina Rania, însă, urmează dieta originală. În cazul acestui tip de dietă, selecția alimentelor se face în funcție de indicele glicemic, adică de modul în care nivelul zahărului din sânge crește după ce le consumi. Alimentele preferate sunt cele care nu cresc glicemia.

Toate alimentele sunt clasificate prin atribuirea unor numere de la 1 la 100 alimentelor care conțin carbohidrați, numarul fiind in indiciu despre cât de mult crește nivelul zahărului din sânge după consum.  

Dacă alimentele sunt evaluate cu mai mult de 70 de puncte, înseamnă că sunt clasificate ca fiind cu indice ridicat, cele cu indice 100 fiind glucoză pură. Alimentele de preferat se află între 56 și 69 sau mai mici de 55.

Totuși, nu doar indicele glicemic al alimentelor contează, se ia în calcul și modul în care le prepari. Dietele cu IG scăzut promovează slăbirea, dar au fost asociate cu o reducere sănătoasă a greutății și a colesterolului și cu prevenirea diabetului de tip II.

Dieteticianul Juliette Kellow a comentat: „Planul de dietă este foarte simplu și cu siguranță oferă rezultate bune oricui, fără a elimina grupurile majore de alimente sau a restricționa sever ceea ce mâncați.”

rania jpg

Regina Rania la funeraliile Reginei Elisabeta a II a. Foto: Facebook: QueenRania

Cu dieta cu IG scăzut, nimic nu este strict interzis, dar unele alimente nu sunt recomandate, printre acestea fiind pâinea, pastele, cerealele pentru micul dejun sau tăițeii.

Regina Rania a eliminat aceste feluri de mâncare din dietă, așa că nu mănâncă pâine și paste. Cu toate acestea, își permite din când în când un răsfăț și iubește burgerii, pe care regele Abdullah îi pregătește acasă în weekend.

Se pare că Regina Rania aplică principiile ditei IG asupra dietei mediteraneene, prin urmare, dieta ei include alimente precum orezul, legumele la abur, mielul sau peștele la grătar. Se pare că iubește cușcușul și nucile, în special migdalele și nucile, precum și ciocolata neagră.

La menținerea frumuseții și aspectului tineresc contribuie și faptul că nu bea și nu fumează.

Citește și Dieta Prințesei Kate este simplă și ușor de urmat