Cum îți afectează salteaua pe care dormi coloana și cum să dormi mai bine

Un somn foarte odihnitor este benefic pentru starea noastră de sănătate. Este momentul în care organismul își reface forțele și se încarcă rapid cu energie. Avem nevoie de un somn plăcut și confortabil în mod continuu, de aceea este de dorit să recurgem la toate soluțiile optime și eficiente pentru a-l obține.

image

Un element cheie

Coloana vertebrală reprezintă cea mai importantă structură osoasă cu articulații din corpul nostru, susțin medicii de specialitate. Nu este doar un element cheie pentru postură, mișcări și susținere. Mai mult decât atât, în aceasta se află o importantă parte a sistemului nostru nervos.

Pentru a ne bucura de o bună stare de sănătate timp îndelungat, trebuie să o protejăm într-un mod eficient și adecvat. Este importantă postura, este important să nu o suprasolicităm, să nu o fracturăm, să dormim în condiții optime și să nu ne îngrășăm prea mult, mai ales.

Dormi bine? 

Tot medicii susțin faptul că, pentru o bună stare de funcționare a coloanei vertebrale, trebuie să acordăm o atenție deosebită condițiilor de somn. Salteaua patului în care obișnuim să dormim este foarte importantă. Cu atât mai mult atunci când suntem siguri că suferim de diferite afecțiuni ale spatelui. 

O saltea de pat prea moale sau prea tare poate agrava afecțiunile coloanei vertebrale sau le poate genera, de cele mai multe ori. Dacă salteaua de pat nu ne oferă suficient sprijin pentru postura corpului, atunci, există riscul de a apare neplăcutele dureri de spate. Coloana vertebrală trebuie să aibă o poziție cât mai naturală în timpul somnului. 

Schimbă salteaua patului 

Noi îți recomandăm să schimbi salteaua patului dacă te trezești dimineața cu dureri de spate în mod repetat, dacă nu te odihnești bine și dacă nu îți găsești deloc poziția în care te simți bine. Este evident că ceva nu este în regulă în aceste situații! 

În prezent, ofertele magazinelor online specializate în comercializarea saltelelor moderne de pat sunt foarte variate. De asemenea, medicul ortoped este cel mai în măsură să îți recomande o saltea de pat adecvată problemelor pe care le ai cu coloana vertebrală, fie în mod curativ, fie în mod preventiv. 

Majoritatea persoanelor agreează saltele ortopedice moderne de pat de fermitate medie. Se pare că acestea sunt cele mai bune  saltele care împiedică apariția durerilor de spate sau le îndepărtează. Îți recomandăm să întrebi și de modelele de saltele ortopedice de fermitate medie care conțin spumă cu memorie. Aceasta are un rol esențial în menținerea unei posturi corecte a coloanei vertebrale în timpul somnului sau al odihnei de pe perioada zilei. 

Spuma cu memorie se conturează aproape perfect pe forma corpului, de asemenea. Nu este doar un foarte bun suport pentru coloana vertebrală. Ea reușește cu succes să prevină apariția dureri de spate, de șolduri și umeri. Îți recomandăm să alegi și o pernă modernă ortopedică. Va avea rolul de a te ajuta să te odihnești mult mai bine și îți va menține coloana vertebrală într-o poziție bună. 

Prețurile produselor moderne care au rolul de a proteja în mod eficient coloana ta vertebrală nu sunt deloc mari, te asigurăm. Poți profita mai ales de campaniile de reduceri și de diferite vouchere oferite de cele mai importante magazine online de profil.