Cum mai poţi folosi amidonul de porumb. Utilizări pe care nu le ştiai

Poate că folosești amidonul de porumb ca agent de îngroșare pentru sosuri, supe sau marinate. Dar știai că este foarte util și la îngrijirea părului și a pielii? Iată cum să-l utilizezi!

image

Amidonul de porumb este un carbohidrat care se extrage din endospermul de porumb, având diferite utilizări în gospodărie. Pentru că nu conține gluten, acest ingredient se folosește pe post de făină sau ca agent de îngroșare la mâncăruri. Se poate utiliza și la ameliorarea iritațiilor, pentru realizarea tratamentelor de înfrumusețare la domiciliu sau la igienă.

Vezi şi: Oţetul din cidru de mere: în ce situaţii este util. Beneficii pentru sănătate

Combate iritațiile

Amidonul de porumb poate fi utilizat pentru a trata iritațiile pielii. Se folosește inclusiv la combaterea mâncărimilor provocate de înțepăturile de insecte. Amestecă 1 lingură de amidon cu câteva picături de apă, până când se formează o pastă. Aplică un strat mic pe piele și lasă să acționeze, până când se usucă. La final, clătește cu apă caldă.

Reduce transpirația

Acest ingredient acționează ca un deodorant natural, deoarece reduce transpirația și mirosul neplăcut. Pentru a-ți face propriul deodorant, ai nevoie de: 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de amidon și de 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune uleiul de cocos la microunde 15-20 de secunde, apoi adaugă amidonul și bicarbonatul, până când se formează o pastă.  

Poate înlocui şamponul

Persoanele cu părul deschis la culoare pot să folosească amidonul de porumb pe post de șampon uscat. Amidonul se presară direct pe rădăcinile părului, apoi se periază ușor, până la vârfuri. Pentru o aplicare ușoară, se recomandă folosirea unei pensule curate pentru machiaj. Acest truc face și pieptănarea părului mai ușoară.

Vezi şi: Chiar există beneficii dacă folosești bicarbonat și oțet de mere să-ți speli părul?

Acoperire mată a unghiilor

Pentru manichiură mată, pune câteva picături de ojă pe o farfurie de plastic și presară deasupra o cantitate mică de amidon. Amestecă ușor cu o pensulă, apoi aplică soluția rezultată pe unghii.