8 motive pentru a bea apă cu lămâie

lamai jpg

O lămâie simplă scufundată în apă. Poate părea ceva superficial și, totuși, acest remediu de detoxifiere are mai multe efecte asupra corpului tău decât îți poți imagina.

Scade colesterolul rău, întinerește pielea, te ajută să slăbești. Iată 8 motive bune pentru a bea un pahar în fiecare dimineață!

Apa cu lamâie oprește balonarea

Detoxifierea rămâne cel mai cunoscut beneficiu al acestui remediu la modă. Datorită acidității sale, lămâia stimulează bila și funcționarea sistemului digestiv, favorizând eliminarea deșeurilor din organism. Gata cu balonarea și durerile de stomac, lămâia te ajută să te simți mai ușoară.

Ajută la slăbit

De asemenea, lămâia ajută la eliminarea grăsimii stocate în țesuturi. În acest mod, colăceii care îți ies din pantaloni vor deveni o amintire. Ba mai mult, conține pectină, o fibră care taie pofta de dulce și reduce foamea. Este recomandat să bei un pahar de suc de lămâie imediat ce te trezești și să aștepți o jumătate de oră înainte de a mânca sau de a bea altceva pentru ca efectul de curățare să fie total.

Scade nivelul colesterolului rău

LDL, numit și „ colesterolul rău”, este responsabil pentru dezvoltarea multor boli cardiovasculare atunci când nivelul său este prea mare. Pe lângă o dietă adecvată, consumul unui pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață ajută ficatul să secrete bila. Potrivit medicului american Dr. Alison Chen, acest fenomen favorizează și curățarea arterelor, deoarece scade nivelul de toxine și colesterolul rău.

Întinerește pielea

Nu este un secret pentru nimeni că lămâile sunt bogate în vitamina C. Dar știați că acesta din urmă stimulează regenerarea pielii ? Un impuls semnificativ pentru țesuturile epidermice care se repară și se strâng ușor pentru un efect de întinerire garantat, și totul fără bisturiu.

Remediu împotriva cancerului

Lămâia este unul dintre cele mai bogate fructe în flavonoide, antioxidanți cu efecte protectoare împotriva radicalilor liberi. Acestea favorizează îmbătrânirea organismului și promovează dezvoltarea tumorilor cancerigene. O virtute esențială pentru sănătate!

Reglează diabetul

Consumul de apă cu lămâie dimineața ar avea un efect reglator asupra diabetului. „În același mod în care anumite medicamente ajută la menținerea unor nivelului de insulină”, confirmă dr. Alison Chen . Dar atenție, medicul insistă că asta nu trebuie să înlocuiască în niciun caz tratamentul, este pur și simplu o completare.

Remediu pentru respirația urât mirositoare

Nu doar menta te poate scăpa de respirația urât mirositoare dimineața. Bea puțină apă cu lămâie și vei avea o respirație proaspătă. De ce ? Lămâia conține agenți antiseptici care ucid bacteriile acumulate în gură.

Îți dă energie

După o răceală sau gripă sau chiar o noapte grea, energia noastră este adesea afectată. Lămâia fiind bogată în vitamina C, poate ajuta la restabilirea tonusului . Potrivit dr. Alison Chen, medic naturist, lămâia ajută fierul să fie mai bine asimilat în organism, totuși este un mineral esențial pentru energie și cu atât mai mult atunci când ești anemic. Pe lângă oboseală, acest cocktail  întărește sistemul imunitar pentru a lupta împotriva alergiilor.