Chiar există beneficii dacă folosești bicarbonat și oțet de mere să-ți speli părul?

Bicardonatul pe care îl punem în mod normal în prepareatele alimentare este considerat util pentru a spăla părul, deoarece dizolvat în apă îndepărtează grăsimea și pare să facă parul moale și strălucitor.

1 par frumos jpg jpeg

Părul nu se face mai frumos cu bicarbonat și oțet de mere. Foto: Shutterstock

Dar iată ce spun cercetătorii în legătură cu acest lucru, potrivit Healthline.  Scalpul are în general, un nivel de pH de 5,5 în timp ce părul are un pH de 3.67. Să menținem echilibrul acestor două tipuri de pH este o mare provocare, însă bicarbonatul are pH 9. Din acest motiv, cercetătorii susțin că orice produs cu un pH atât de ridicat poate produce leziuni ale cuticulelor care dau și luciul părului, ruperea firelor, electrizarea și deshidratarea părului, precum și iritații la nivelul scalpului.

Concluzia studiilor este că bicarbonatul poate fi eficient la început, deoarece este un degresant puternic, dar în timp, duce la iritații ale scalpului și la deteriorarea firelor de păr.

De asemenea, clătirea părului cu oțet de mere în care a fost diluat bicarbonat, este nocivă și nu are efect împotriva mătreții, așa cum se credea. Din contra, folosirea repetată a metodei duce la formarea unei cantități și mai mari de mătreață.

Foarte periculos pentru cei cu păr uscat

Dacă ai scalpul uscat și dacă părul tău este fragil, atunci metodele care implică bicarbonatul și oțetul de mere sunt cu adevărat periculoase. Pielea sensibilă poate determina reacții alergice, faptul că bicarbonatul este abraziv duce la leziuni și crește riscul de infecții. Ph-ul ridicat la bicarbonatului, combinat cu aciditatea crescută din oțetul de mere determină deteriorarea masivă și ireversibilă a firelor de păr care sfârșesc prin a se rupe la periaj.

Citește și Sexul oral: câte femei îl preferă cu adevărat