Stres, oboseală, dureri? Iată ce te poate ajuta!

Multe persoane se plâng de dureri diverse, de la cele de umeri la cele de genunchi, precum şi de oboseală şi de stări neplăcute cauzate de stres. Astfel de probleme pot fi ameliorate şi cu ajutorul terapiilor complementare.

image

Există diverse terapii care pot aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calmarea durerilor. Una dintre ele este P-DTR, despre care ne vorbeşte dr. Orest Bolbocean, medic neurolog practician, doctor în ştiinţe medicale, specialist în terapie manuală.

“P-DTR este o terapie neurologică focusată pe restabilirea controlului asupra corpului și reacțiilor organismului la stres, oboseală, dureri cu diverse origini și regiuni. Deoarece 95% din informaţiile pe care le primește creierul sunt inconștiente, în majoritatea cazurilor simptomele pe care le simțim noi, durere, instabilitate, limitări ale mișcării, oboseală, scădere randamentului au la bază erori de soft și nu neapărat leziuni ale țesutului, nervilor, coloanei sau articulațiilor. Este o terapie nedureroasă, se aplică la toate categoriile de vârstă și, cel mai important, rezultatul se resimte imediat și este de durată.

Este folosită testarea musculară, că metodă de interacțiune cu sistemul nervos, identificată capacitatea de a menține o contracție și răspunsul adecvat la stimulii efectuați de terapeut. Bazându-ne pe datele neurofiziologice, noi știm care trebuie să fie răspunsul organismului. Dacă acest răspuns este inadecvat sau distorsionat, identificăm cauza și corectăm reflexul. Este utilă la toate tipurile de afecțiuni cu excepția leziunilor de creier și măduva, afecțiuni reumatologice în faza acută a inflamației și tulburări psihiatrice”.

Este o terapie nedureroasă

Durata terapiei este de 50 de minute. Combinaţia de metode utilizate este ajustată în fiecare şedinţă în funcţie de starea pacientului, particularităţile individuale atât clinice, cât şi anatomice, şi obiectivele formulate iniţial de pacient şi terapeut.

“Terapia manuală vizează întreg organismul, spate, genunchi, umăr, diferenţa dintre masaj este că tratează cauza şi nu doar simptomele. Unii o asociază cu un masaj pentru că se face cu mâna, alţii încearcă să înţeleagă de ce tratăm abdomenul când pe pacient îl doare spatele. Este nedureroasă. După terapie pacientul poate resimţi senzaţii de febră musculară pentru ca încep să funcţioneze zone din corp neutilizate mult timp. Pentru că organismul nostru este un întreg, pe parcursul celor 4 şedinţe, sunt corectate atât zonele care provoacă durere, cât şi disfuncţiiile din trecut pentru a obţine o postură optimă, ameliorarea durerilor, îmbunătăţirea somnului si creşterea randamentului”, explică dr. Orest Bolbocean.

Citeşte şi: Fibromialgia, afecțiunea care provoacă durere în tot corpul. Ce cauze poate avea