Stres, oboseal─â, dureri? Iat─â ce te poate ajuta!

Multe persoane se pl├óng de dureri diverse, de la cele de umeri la cele de genunchi, precum ┼či de oboseal─â ┼či de st─âri nepl─âcute cauzate de stres. Astfel de probleme pot fi ameliorate ┼či cu ajutorul terapiilor complementare.

image

Exist─â diverse terapii care pot aduce ├«mbun─ât─â┼úiri ├«n ceea ce prive┼čte calmarea durerilor. Una dintre ele este P-DTR, despre care ne vorbe┼čte dr. Orest Bolbocean, medic neurolog practician, doctor ├«n ┼čtiin┼úe medicale, specialist ├«n terapie manual─â.

ÔÇťP-DTR este o terapie neurologic─â focusat─â pe restabilirea controlului asupra corpului ╚Öi reac╚Ťiilor organismului la stres, oboseal─â, dureri cu diverse origini ╚Öi regiuni. Deoarece 95% din informa┼úiile pe care le prime╚Öte creierul sunt incon╚Ötiente, ├«n majoritatea cazurilor simptomele pe care le sim╚Ťim noi, durere, instabilitate, limit─âri ale mi╚Öc─ârii, oboseal─â, sc─âdere randamentului au la baz─â erori de soft ╚Öi nu neap─ârat leziuni ale ╚Ťesutului, nervilor, coloanei sau articula╚Ťiilor. Este o terapie nedureroas─â, se aplic─â la toate categoriile de v├órst─â ╚Öi, cel mai important, rezultatul se resimte imediat ╚Öi este de durat─â.

Este folosit─â testarea muscular─â, c─â metod─â de interac╚Ťiune cu sistemul nervos, identificat─â capacitatea de a men╚Ťine o contrac╚Ťie ╚Öi r─âspunsul adecvat la stimulii efectua╚Ťi de terapeut. Baz├óndu-ne pe datele neurofiziologice, noi ╚Ötim care trebuie s─â fie r─âspunsul organismului. Dac─â acest r─âspuns este inadecvat sau distorsionat, identific─âm cauza ╚Öi corect─âm reflexul. Este util─â la toate tipurile de afec╚Ťiuni cu excep╚Ťia leziunilor de creier ╚Öi m─âduva, afec╚Ťiuni reumatologice ├«n faza acut─â a inflama╚Ťiei ╚Öi tulbur─âri psihiatriceÔÇŁ.

Este o terapie nedureroas─â

Durata terapiei este de 50 de minute. Combina┼úia de metode utilizate este ajustat─â ├«n fiecare ┼čedin┼ú─â ├«n func┼úie de starea pacientului, particularit─â┼úile individuale at├ót clinice, c├ót ┼či anatomice, ┼či obiectivele formulate ini┼úial de pacient ┼či terapeut.

ÔÇťTerapia manual─â vizeaz─â ├«ntreg organismul, spate, genunchi, um─âr, diferen┼úa dintre masaj este c─â trateaz─â cauza ┼či nu doar simptomele. Unii o asociaz─â cu un masaj pentru c─â se face cu m├óna, al┼úii ├«ncearc─â s─â ├«n┼úeleag─â de ce trat─âm abdomenul c├ónd pe pacient ├«l doare spatele. Este nedureroas─â. Dup─â terapie pacientul poate resim┼úi senza┼úii de febr─â muscular─â pentru ca ├«ncep s─â func┼úioneze zone din corp neutilizate mult timp. Pentru c─â organismul nostru este un ├«ntreg, pe parcursul celor 4 ┼čedin┼úe, sunt corectate at├ót zonele care provoac─â durere, c├ót ┼či disfunc┼úiiile din trecut pentru a ob┼úine o postur─â optim─â, ameliorarea durerilor, ├«mbun─ât─â┼úirea somnului si cre┼čterea randamentuluiÔÇŁ, explic─â dr. Orest Bolbocean.

Cite┼čte ┼či: Fibromialgia, afec╚Ťiunea care provoac─â durere ├«n tot corpul. Ce cauze poate avea