VIDEO: Presopunctura te scap─â de toxine

1 2 jpg jpeg

Presopunctura func┼úioneaz─â pe principiul c─â zone restr├ónse, precum talpa piciorului ar fi reprezent─âri la scar─â mic─â ale ├«ntregului corp. Prin urmare, stimularea respectivelor zone ajut─â organismul s─â se echilibreze ┼či favorizeaz─â vindecarea bolilor. Dar, cel mai important ├«n cazul presopuncturii este faptul c─â previne afec┼úiunile deoarece ac┼úioneaz─â cur├ó┼ú├ónd corpul de de┼čeurile toxice.

Lupt─â cu toxinele

├Än organism p─âtrund o mul┼úime de substan┼úe nocive odat─â cu aerul inspirat, cu m├óncarea ┼či cu apa. ├Än plus, ┼či corpul ├«nsu┼či, ├«n procesele metabolice prin care transform─â hrana ├«n energie produce de┼čeuri care se pot acumula ┼či pot da disfunc┼úii metabolilce. To┼úi ace┼čti ÔÇťpoluan┼úiÔÇŁ trebuie elimina┼úi din organism pentru a permite func┼úionarea normal─â a celulelor ┼či organelor. De exemplu, durerile de picioare ┼či cele de articula┼úii, starea de sl─âbiciune, durerile de cap, insomniile ┼či ame┼úelile dar ┼či oboseala accentuat─â pot fi efecte ale acumul─ârii de toxine ├«n organism. Dar toate aceste nepl─âceri pto fi evitate prin cur─â┼úarea period─â de toxine.

Cum se procedeaz─â?

Presopunctura ac┼úioneaz─â prin presiune pus─â asupra unui punct reflex. Acest lucru se poate face prin masaj cu unghia, cu o baghet─â de lemn sau de sticl─â sau cu stilouri speciale care au un cap─ât rotunjit. Totu┼či, cele mai bune rezultate se ob┼úin folosind v├órful degetului sau unghia. Manevrele cunoscute ├«n presopunctur─â sunt de dou─â tipuri: de dispersie ┼či de tonifiere.

├Än cazul dispersiei, recomandate ├«n cazul ├«n care terapeutul consider─â c─â organismul este dezechilibrat din cauza unui exces de energie, masajul se face cu v├órful degetului ├«n pozi┼úie oblic─â. Se maseaz─â ┼či se apas─â prin ├«n┼čurubare, ├«n sensul opus mi┼čc─ârii acelor de ceasornic. Este necesar ca mi┼čcarea s─â se fac─â superficial, bl├ónd ┼či lent. Dup─â un masaj corect, pielea se va ├«nro┼či.

A doau manevr─â, cea de tonifiere se practic─â ├«n cazul ├«n care terapeutul consider─â c─â probleme de s─ân─âtate sunt date de un deficit de energie la nivelul organelor. Aceast─â manevr─â se execut─â cu v├órful degetului sau cu unghia, ambele ├«n pozi┼úie vertical─â. Masajul este scurt. C├ónd se execut─â corect, pielea se albe┼čte ┼či cre┼čte sensibilitatea. Pentru a face manevra mai u┼čoar─â, pe por┼úiunea masat─â se poate folosi pudr─â. Sunt necesare trei ┼čedin┼úe pe zi cu durate de 10 minute fiecare. Curele de masaj prin presopunctur─â ar trebui s─â cuprind─â minimum 15 ┼čedin┼úe ┼či ar trebui s─â aib─â ├«ntre ele pauze de c├óte 2 s─âpt─âm├óni.

Exist─â ┼či plasturi de presopunctur─â

Talpa piciorului este preferat─â pentu ┼čedin┼úele de presopunctur─â fiindc─â ├«n reflexologie piciorul este considerat un canal c─âtre toate organele din corp, cu peste 60 de puncte de presopunctura. De aceea, se pot folosi acas─â plasturi pe baz─â de substan┼úe stimulante care se fixeaz─â pe talp─â ┼či care ac┼úioneaz─â pe punctele de presopunctur─â. Ace┼čtia se g─âsesc ├«n farmacii ┼či ├«n cabinetele de medicin─â alternativ─â ac┼úion├ónd ├«n primul r├ónd pentru detoxifierea organismului