VIDEO: Presopunctura te scapă de toxine

1 2 jpg jpeg

Presopunctura funcţionează pe principiul că zone restrânse, precum talpa piciorului ar fi reprezentări la scară mică ale întregului corp. Prin urmare, stimularea respectivelor zone ajută organismul să se echilibreze şi favorizează vindecarea bolilor. Dar, cel mai important în cazul presopuncturii este faptul că previne afecţiunile deoarece acţionează curâţând corpul de deşeurile toxice.

Luptă cu toxinele

În organism pătrund o mulţime de substanţe nocive odată cu aerul inspirat, cu mâncarea şi cu apa. În plus, şi corpul însuşi, în procesele metabolice prin care transformă hrana în energie produce deşeuri care se pot acumula şi pot da disfuncţii metabolilce. Toţi aceşti “poluanţi” trebuie eliminaţi din organism pentru a permite funcţionarea normală a celulelor şi organelor. De exemplu, durerile de picioare şi cele de articulaţii, starea de slăbiciune, durerile de cap, insomniile şi ameţelile dar şi oboseala accentuată pot fi efecte ale acumulării de toxine în organism. Dar toate aceste neplăceri pto fi evitate prin curăţarea periodă de toxine.

Cum se procedează?

Presopunctura acţionează prin presiune pusă asupra unui punct reflex. Acest lucru se poate face prin masaj cu unghia, cu o baghetă de lemn sau de sticlă sau cu stilouri speciale care au un capăt rotunjit. Totuşi, cele mai bune rezultate se obţin folosind vârful degetului sau unghia. Manevrele cunoscute în presopunctură sunt de două tipuri: de dispersie şi de tonifiere.

În cazul dispersiei, recomandate în cazul în care terapeutul consideră că organismul este dezechilibrat din cauza unui exces de energie, masajul se face cu vârful degetului în poziţie oblică. Se masează şi se apasă prin înşurubare, în sensul opus mişcării acelor de ceasornic. Este necesar ca mişcarea să se facă superficial, blând şi lent. După un masaj corect, pielea se va înroşi.

A doau manevră, cea de tonifiere se practică în cazul în care terapeutul consideră că probleme de sănătate sunt date de un deficit de energie la nivelul organelor. Această manevră se execută cu vârful degetului sau cu unghia, ambele în poziţie verticală. Masajul este scurt. Când se execută corect, pielea se albeşte şi creşte sensibilitatea. Pentru a face manevra mai uşoară, pe porţiunea masată se poate folosi pudră. Sunt necesare trei şedinţe pe zi cu durate de 10 minute fiecare. Curele de masaj prin presopunctură ar trebui să cuprindă minimum 15 şedinţe şi ar trebui să aibă între ele pauze de câte 2 săptămâni.

Există şi plasturi de presopunctură

Talpa piciorului este preferată pentu şedinţele de presopunctură fiindcă în reflexologie piciorul este considerat un canal către toate organele din corp, cu peste 60 de puncte de presopunctura. De aceea, se pot folosi acasă plasturi pe bază de substanţe stimulante care se fixează pe talpă şi care acţionează pe punctele de presopunctură. Aceştia se găsesc în farmacii şi în cabinetele de medicină alternativă acţionând în primul rând pentru detoxifierea organismului