Nu arunca lămâile stoarse. Le poți folosi așa!
Iată câteva trucuri pentru a reutiliza lămâile stoarse de zeamă.
Lămâile pot fi agenți de curățare eficienți datorită acidității lor naturale și proprietăților antibacteriene. Aciditatea ridicată a sucului de lămâie îl face un degresant eficient , capabil să elimine grăsimea și murdăria de pe diferite suprafețe. Mai mult, acidul citric din lămâi acționează ca un agent de înălbire natural, făcându-l util pentru a lumina și îndepărta petele de pe suprafețe precum blatul de lucru din bucătărie.
Foto: Shutterstock
Iată ve variante exista pentru a reutiliza lămâile stoarse:
Folosește coaja de lămâie
Rade coaja exterioară a lămâilor stoarse pentru a obține toata coaja, care poate fi folosită pentru a adăuga aromă la diferite feluri de mâncare, deserturi, salate și băuturi.
Realizează un dezinfectant cu lămâie
Combinând lămâile stoarse rămase cu agenți de curățare naturali precum bicarbonat de sodiu sau oțet, sucul de lămâie formează o soluție de curățare puternică care poate acționa ca un dezinfectant pentru suprafețe. Mai mult, aroma proaspătă de citrice lasă o aromă plăcută fără substanțe chimice.
Lampă cu lămâie
Folosește jumătățile de lămâie stoarse ca bază, adaugă în interiorul lor cuisoare, ulei și pulbere de camfor, așează un fitil de lumânare și aprinde-l, acest lucru ajută la îndepărtarea muștelor și țânțarilor. Aroma ține și insectele la distanță, iar parfumul său funcționează ca un deodorant natural pentru cameră.
Detergent natural
Amestecă jumătăți de lămâie stoarse cu bicarbonat de sodiu și sare pentru a crea o pastă de curățare naturală. Acest amestec poate fi folosit pentru a curăța suprafețele din bucătărie, chiuvetele și blatul, lăsându-le proaspete și parfumate.
Îndepărtează mirosul
Aruncă jumătățile de lămâie stoarse în coșul de gunoi după ce l-ai golit de deșeuri. Lasă lămâia să acționeze împreună cu puțină apă rece. Lămâia va ajuta la curățarea și dezinfectarea coșului de gunoi lăsând o aromă proaspătă de citrice.
Sursa: Timesc of India