Trucuri pentru şosete albe. Cum le faci ca noi cu ingrediente ieftine

Se poate să ai șosete albe cu aspect ca nou, după cicluri repeate de purtare? Experții în curățenie spun că se poate, dacă știi câteva trucuri.

image

Șosetele sunt unul dintre articolele vestimentare care se murdăresc cel mai repede, mai ales dacă te plimbi vreodată fără încălțăminte și aduni mici particule de praf și murdărie care se impregnează în țesătură.

O spălare rapidă este de obicei suficientă dar problema poate fi mai complicată atunci când vine vorba de șosete albe, deoarece capătă o nunață gri, persistentă. Vestea bună este că exista un ingredient de bază din bucătărie care poate face treaba bună în această situație.

bicarbonat de sodiu jpg

Utilizarea bicarbonatului de sodiu poate albi șosetele. Foto: Shutterstock

Potrivit specialistei în curățenie, Sarah Dempsey, de la My Job Quote, există de fapt patru moduri de a curăța cu ușurință șosetele albe.

Sarah a spus pentru The Express că tot ce trebuie să facei este să înmoi șosetele în apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu timp de câteva ore, apoi să le speli ca de obicei în mașina de spălat cu puțin mai mult bicarbonat de sodiu.

Ea a spus: „Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta petele încăpățânate și poate albi șosetele într-o singură spălare”.

Oţetul şi detergentul de vase, alte trucuri

Al doilea sfat pentru persoanele care vor să scape de griu-ul din șosete, este să folosească oțet alb, care poate îndepărta petele de pe material datorită acidului acetic.

„Acidul din oțetul alb este un instrument excelent de curățare, ce poate ajuta la descompunerea murdăriei de pe șosete", a adăugat expertul.

Pentru a curăța șosetele albe cu oțet, pur și simplu încălzești un litru de apă și adăugi o linguriță de oțet alb. Lăși șosetele să stea în lichid timp de 30 de minute, apoi le speli, ca de obicei.

Dacă bicarbonatul de sodiu și oțetul nu sunt la îndemână, îți rămâne detergentul lichid de vase, care poate fi o „substanță grozavă” pentru albirea șosetelor.

Ea a recomandat să umpleți chiuveta cu apă caldă și să amestecai o cantitate generoasă de săpun lichid de vase în apă. Lași șosetele peste noapte, și le speli dimineata, ca de obicei.

O altă sugestie a expertei în curățenie a fost să folosești suc de lămâie, care este binecunoscut pentru capacitatea de a lupta împotriva petelor.

Sucul de lămâie poate combate, de asemenea, bacteriile și face minuni ca înălbitor.

Sarah a spus: „Acidul din sucul de lămâie este excelent pentru a ajuta la descompunerea petelor dure și murdăriei. Poți elimina cu ușurință unele dintre cele mai dure pete de pe șosete albe cu sucul de lămâie.

„Tot ce trebuie să faceți este să creați un amestec de apă și suc proaspăt de lămâie. Apoi, lăsați șosetele să stea în acest amestec timp de câteva ore. Dacă petele nu se estompează complet, frecați-le și cu detergent de rufe”. După aceea, se spală la mașina de spălat, ca de obicei.

Sursa: Mirror