Ce poziție sexuală provoacă cel mai des leziuni bărbaților?

pozitie sexuala jpg

Un studiu relevă faptul că poziția sexuală în care femeia este „călare” provoacă cel mai des rupturi sau fracturi de penis. Foto: Shutterstock

Poziția femeii deasupra, cunoscută și sub denumirea de „călare”, nu poate fi clasificată neapărat ca una dintre cele mai îndrăznețe poziții sexuale, dar conform unui studiu din 2014 publicat în jurnalul Advances in Urology, aceasta este principala cauză a fracturilor peniene la bărbați.

Studiul din 2014 s-a concentrat pe fracturile peniene, o leziune care se crede că se întâmplă simulatan cu un sunet care se distinge. De asemenea, rezultă în dureri severe, umflături, vânătăi, o îndoire a penisului și, desigur, pierderea instantanee a erecției. Sexul heterosexual este cauza comună a fracturilor peniene.

Poziția femeii deasupra este populară din mai multe motive. În primul rând, este o schimbare în dinamica puterii. Într-o relație heterosexuală, aceasta înseamnă că femeia stă deasupra și are majoritatea controlului când vine vorba de stimularea sexuală și mișcare. Cu poziția „călare” inversată (cu fața întoarsă de la persoana de dedesubt), există o vedere completă a spatelui partenerului aflat deasupra și unghiul poate fi deosebit de plăcut pentru partenerul cu punctul G și pentru cel întins.

De ce provoacă fracturi peniene poziția femeii deasupra?

Oricine a încercat poziția călare, știe și că persoana de deasupra își sprijină aproape toată greutatea pe persoana de dedesubt, mai exact pe zona peniană, așa cum a explicat fizioterapeutul Saila Insua Lopez (via New York Post). Această poziție nu este doar un antrenament pentru mușchi și articulații ale picioarelor, care pot începe să doară după o vreme, dar este și periculos pentru persoana de deasupra care coboară brusc pe un penis erect și potențial îl îndoaie greșit. Un penis care se lovește de un os pubian ferm poate inseamna un accident grav, adica o fractură peniană din cauza unei poziții sexuale greșite.

Ar trebui să eviți poziția călare?

O parte din distracția intimității este posibilitatea de a varia lucrurile, iar poziția femeii deasupra poate deveni favorită, mai ales atunci când stimularea și orgasmele rezultate devin greu de egalat comparativ cu alte poziții sexuale. Spre deosebire de alte poziții, acestea sunt relativ ușor de realizat.

Cheia este să știi ce implică: flexibilitate și forță în partea inferioară a corpului pentru persoana de deasupra și ghidare atentă cu mâinile din partea persoanei de dedesubt. De asemenea, ar putea fi important să știi când să te oprești, să iei o pauză și să schimbi lucrurile din nou. Picioarele obosite pot deveni ușor o rețetă pentru dezastru și, în acest caz, o fractură peniană dureroasă. Sau puteți rămâne la poziții mai sigure și mai simple, cum ar fi misionarul.

Cum trebuie gestionată?

„Dacă se întâmplă, ar trebui să mergi la medic, deoarece dacă nu ești tratat, poți suferi complicații pe termen lung”, a avertizat Dr. Nikolaos Pyrgides (The Guardian). Fracturile peniene, de cele mai multe ori, necesită intervenție chirurgicală.

Sursa: Health Digest