3 metode simple pentru a opri urinarea frecventă în timpul nopții

Este neplăcut să te trezești în timpul somnului, iar numele oficial pentru această condiție este nocturie. Se crede că unul din trei oameni experimentează această problemă de-a lungul vieții. Femeile încep să resimtă nocturia după vârsta de 30 de ani, persoanele de orice gen devin susceptibile după vârsta de 50 de ani.

Deși nocturia nu este cea mai debilitantă afecțiune medicală, rămâne totuși extrem de deranjantă.

1 urinare des jpg jpeg

Femeile suferă de la vârste mai mici de urinare frecventă, comparativ cu bărbații. Foto: Shuttterstock

Conform Mayo Clinic, nocturia poate fi asociată cu diverse afecțiuni de gravitate variabilă. În unele cazuri, urinarea frecventă noaptea poate fi un semn al unei infecții urinare, al unei stricturi uretrale, prostatitei sau al unei infecții renale. În cazuri mai grave, nocturia este asociată cu cancerul de vezică. Alte cauze, însă, sunt mai benigne: consumul regulat de alcool și cofeină (mai ales aproape de ora de culcare) sau sarcina.

Pentru a fi sigur de cauza nocturiei tale, consultă medicul. Între timp, următoarele trei sfaturi te pot ajuta să gestionezi problema.

1. Redu consumul de apă cu două ore înainte de culcare

„Bea apă sole mai devreme în timpul zilei”, spune dr. Janine Bowring, expert în medicină naturistă și autor al best-sellerului „The Healthy Millionaire”, într-un video viral pe TikTok. „Cu aproximativ două ore înainte de culcare, ar trebui să reduci hidratarea. Hidratează-te corect în prima parte a zilei și adaugă puțină sare în apă.”

De ce să pui sare? Obții o apă îmbogățită, conține electroliți și minerale care te mențin hidratat mai mult timp, promovează o digestie mai sănătoasă și, bonus, te ajută să dormi mai bine.

2. Urinează de două ori înainte de culcare

Probabil că urinezi deja înainte de somn în fiecare noapte. Dar, conform lui Bowring, ar trebui să faci asta de două ori dacă vrei să minimizezi frecvența urinării în timpul nopții.

 3. Trezește-te la răsăritul soarelui

Ultimul sfat este să te obișnuiești să te trezești odată cu răsăritul soarelui și să maximizezi orele de veghe petrecute în timpul zilei.

Probabil că deja știi că un somn bun vine cu o serie de beneficii pentru sănătate; menținerea unui ciclu de somn corect, ajută la menținerea metabolismului, a sistemului imunitar, a temperaturii corpului și a funcției cognitive, conform Fundației pentru Somn. Dar antrenarea ritmului circadian te poate ajuta și să învingi nocturia.

Prin aceste trei sfaturi simple - ajustarea consumului de apă, urinarea de două ori înainte de culcare și sincronizarea ciclului de somn cu lumina naturală, poți gestiona nocturia și recăpăta nopțile liniștite. Dacă aceste sfaturi nu te ajută, mergi la medic pentru a exclude orice alte posibile afecțiuni serioase.

Sursa: Best Life