Trucul ieftin al unui medic pentru a scăpa de tusea persistentă

image

Tusea este un simptom care se poate menţine după ce răceala a trecut. Foto: Shutterstock

Tusea este o modalitate de eliminare a musului sau a agenţilor iritanţi de la nivelul tractului respirator. Totodată, este și unul dintre simptomele importante ale infecțiilor respiratorii sau ale unor boli pulmonare.

Tusea este un simptom comun în răceli şi gripe, alături de secreţii nazale, strănuturi, febră, frisoane. Totuşi, este posibil ca tusea să se menţină chiar şi când celelalte simptome s-au ameliorat. Este o manifestare care ne deranjează adesea, cu toate că tusea este un mecanism natural de apărare a organismului.

De ce se menţine tusea după răceli?

O cauză a tusei care se menţine după infecţiile respiratorii este sindromul picăturii postnazale (rinoreea posterioară), care reprezintă acumularea de secreţii în gât sau în spatele nasului. Producţia excesivă de mucus poate să apară în răceli şi gripe, precum şi în alergii, temperaturi scăzute, infecţii nazale sau corpi străini intranazali. Persoanele afectate au senzaţia de gât încărcat şi de scurgere de mucus, iar în acest caz apare nevoia de a expectora mai des.

Remediul medicului Darien Sutton

Dacă te confrunţi cu o tuse persistentă, poţi încerca remediul dr. Darien Sutton, pe care l-a împărtăşit în emisiunea Good Morning America, informează abcnews.go.com.

Potrivit medicului american, uleiul esențial de eucalipt este leacul care poate face minuni în tuse. „Ceaiul, mierea şi uleiul de eucalipt sunt eficiente contra tusei”.

Pentru ameliorarea tusei, se pot face inhalaţii cu ulei esenţial de eucalipt. Într-un vas cu apă fierbinte se pun câteva picături de ulei esenţial de eucalipt şi se inhalează aburii, 5-10 minute, cu capul acoperit într-un prosop. Ulei esenţial de eucalipt nu este indicat copiilor mai mici de un an.

Poţi cumpăra de la farmacie ulei esenţial de eucalipt cu mai puţin de 10 lei, în cazul unei sticluţe de 10 ml.

image

Uleiul esenţial de eucalipt este eficient contra tusei. Foto: Shutterstock

Dr. Darien Sutton recomandă consultul medical în cazul în care tusea persistă mai bine de două luni. „După opt săptămâni, aceasta se numește tuse cronică și  necesită o analize suplimentare, inclusiv imagistică și teste respiratorii pentru determinarea exactă a cauzei”.

Vezi şi: Plante care curăţă plămânii şi te ajută să respiri mai bine