Ce înseamnă o relație deschisă?

O relație deschisă înseamnă a avea mai mult de un partener romantic sau sexual la un moment dat. Este un aranjament despre cu care ambele părți sunt de acord. Deoarece unul sau ambii parteneri se angajează în activități romantice sau sexuale în afara relației, aspectul acordului aranjamentului este esențial, scrie WebMd.

iubire jpg

O relație deschisă nu este pentru toată lumea. Foto: Shutterstock

Dacă cele două părți nu sunt de acord cu o relație deschisă sau o căsătorie și una sau ambele se angajează în continuare în parteneriate multiple, este cunoscută ca o relație neconsensuală, non-monogamă.

Alte nume pentru relații deschise

Un alt nume pentru o relație deschisă este „non-monogamie consensuală”. Ambele părți sunt de acord că o relație nu este monogamă. „Non-monogamie”, „poliamor” și „relație poliamoroasă” se referă, de asemenea, la o relație deschisă.

„Poligamia” se referă la a avea mai mult de un soț în același timp. Acest lucru nu este legal în țara noastră. Dacă o căsătorie nu este monogamă, aceasta poate fi numită „căsătorie deschisă”.

Cum să deschizi relația

Deoarece mulți au așteptarea că relațiile și căsătoriile sunt monogame, poate fi o provocare să discutăm despre o relație deschisă cu cei dragi. Credințele religioase sau familiale pot face ceva foarte dificil de acceptat de către oameni.

Când exprimi că vrei să explorezi ceva în afara relației, partenerul tău poate deveni trist, gelos sau defensiv. Dar să fii cât mai sincer posibil cu privire la sentimentele tale va ajuta doar relația, chiar dacă asta înseamnă să descoperi că nu mai poți satisface nevoile celeilalte persoane și că trebuie să se termine.

Este important să abordați subiectul cu răbdare și înțelegere. Este posibil ca partenerul tău să nu fie interesat de o relație deschisă. Oferă-i timp și spațiu pentru a explora ideea și a se gândi la întrebările pentru care și-ar dori răspuns. Nu cere un răspuns imediat și nu te supăra dacă decide că nu este potrivit pentru el.

Dacă partenerul tău este interesat să exploreze o relație deschisă, este esențial ca amândoi să fiți de acord cu regulile sau cele mai bune practici. De exemplu, amândoi sunteți de acord să folosiți practici sexuale sigure, cum ar fi prezervativele. Este esențial să fiți amândoi pe aceeași pagină și să respectați acordurile încheiate.

Uneori, cuplurile se angajează în terapie pentru a discuta aceste probleme și a-și explora sentimentele.

Chiar dacă partenerul tău este de acord cu o relație deschisă, prietenii și familia pot avea păreri diferite. S-ar putea să existe unii oameni cu care poți vorbi despre aranjamentul acesta, și alții nu. Cu toate acestea, dacă mai mulți oameni pot discuta despre dorințe și situații care nu se aliniază cu ideile tradiționale despre căsătorie, acestea pot deveni tabu.

O relație deschisă nu este pentru toată lumea. Iată câteva semne de avertizare că nu va funcționa: unul sau ambii parteneri devin gelosi, un partener nu este de acord cu aranjamentul, căsătoria sau parteneriatul sunt tensionate și nu mai sunt fericite, granițele personale sunt încălcate.