Ochi căprui? Aşa îi pui în valoare!

1 shutterstock 487325350 jpg jpeg

Multe se pot spune doar din priviri. Învaţă să accentuezi frumuseţea ochilor şi să pui în valoare culoarea irisului. Ochii căprui, în nuanţe de chihlimbar, de alună sau de ciocolată sunt de preferat, pentru că aproape toate tonurile de fard li se potrivesc.

Gabriela Pîrvu, make-up artist, ne-a dezvăluit câteva ponturi din tehnica unui machiaj reuşit, în special pentru femeile cu ochi căprui, dar şi pentru celelalte. Specialistul spune că, de fapt, indiferent de culoarea ochilor, a frumuseţii naturale a privirii, trebuie să ştii doar cum se efectuează un machiaj corect. 

Primul pas, baza de machiaj 

Înainte de realizarea machiajului, este obligatorie demachierea. Curăţarea tenului previne încărcarea pielii cu impurităţi şi apariţia acneei. Orice machiaj începe cu aplicarea unei baze de calitate, iar acesta este un pas peste care nu ar trebui să se treacă. Frumuseţea şi profunzimea ochilor căprui pot fi accentuate doar având un ten neted şi radiant. Baza pentru machiaj (există în comerţ produse adecvate tipului de ten) uniformizează nuanţa pielii şi o pregăteşte pentru aplicarea fondului de ten. După ce ai întins bine fondul de ten, ca să nu se strângă în timp, e bine să îl pudrezi, pentru fixare. Poţi folosi pudră mată în culoare neutră sau iluminatoare. 

Ce nuanţe de farduri se potrivesc 

Alegerea fardurilor pentru pleoape se face în funcţie de nuanţa ochilor. Ca să realizezi un machiaj frumos, ia în considerare că irisul poate avea intensitate diferită de căprui. Dacă vorbim despre o nuanţă mai deschisă, creioanele şi fardurile în nuanţe de maro vor accentua foarte bine ochiul. Este indicat, în acest caz, să eviţi culorile prea îndrăzneţe. 

Cele mai potrivite sunt nuanţele de şampanie, care se pot combina cu mov deschis. Pentru a da profunzime privirii, poţi folosi un creion în tonuri de bronz. Roz, lila, mov, verde şi nude sunt culori potrivite pentru machiajul ochilor căprui, dar faci o alegere potrivită şi dacă optezi pentru tonurile de ciocolată şi cafeniu. 

Este mai bine să nu accentuezi ochii căprui, în special pe cei în nuanţe de chihlimbar, cu creion dermatograf negru; o idee este să foloseşti tonuri de maro pentru a trasa linii. 

Atenţie! Evită fardurile în tonuri de teracotă sau portocaliu, pentru că acestea pun într-un con de umbră irisul şi estompează mult frumuseţea ochilor. 

 Culorile metalice, de efect 

Femeile care preferă culorile metalice trebuie să nu abuzeze de farduri şi creioane cu efect electrizant, pentru că acestea fac ca privirea să arate nenatural. În acest caz, accentuarea privirii se face cu un creion dermatograf negru, mai ales dacă ai optat pentru culori metalice întunecoase. Efect deosebit îl dau nuanţele argintiu şi auriu, dar poţi folosi şi gri-închis. 

Ţine cont şi de culoarea părului 

Când alegi produsele de machiaj, este necesar să iei în considerare şi culoarea părului. Femeile cu ochii căprui şi păr deschis la culoare pot alege nuanţe de fard bej, roz intens, verde, nuanţe calde nisipii. 

Persoanele cu păr brunet pot opta pentru nuanţe mai îndrăzneţe, cum sunt auriu, violet, argintiu, fucsia, dar şi negru. 

Dacă ai părul blond, optează pentru farduri maro, ciocolatiu, bej, verde închis, kaki, lila. 

Truc: Fardurile întunecoase se aplică pe pleoapa mobilă, iar cele în culori neutre sau nuanţe mai deschise, pe pleoapa fixă. Pentru un plus de efect, poţi folosi farduri delicate, calde, în nuanţe de smarald şi auriu. 

Pentru machiajul de zi şi de noapte 

Dacă îţi doreşti un machiaj natural, de zi, poţi utiliza culori pastelate, precum: piersică, mentă, roz şi nude. De fapt, pentru un machiaj de zi poţi folosi doar fard nude, creion dermatograf (gri închis, mov, maro, albastru, prună sau verde) sau tuş (negru, alb, maro, bej, bleumarin, verde sau mov) şi mascara (negru, culoarea prunei, albastru, maro). 

Pentru machiajul de seară poţi fi creativă şi poţi folosi farduri metalice, nuanţe electrice de albastru ori sclipici. De asemenea, poţi realiza un machiaj tip smokey eyes sau cat eye, care este foarte potrivit pentru ochii căprui.