Ce lucruri poate să îți spună medicul, doar privindu-te?

Chiar înainte de a începe să discute cu tine despre simptome și istoric medical, doctorul deține informații prețioase despre sănătatea ta, potrivit Insider.

Iată care sunt aceste informații, portrivit publicatație Insider.

image

Medicul poate să observe dintr-o privire anumite porbleme de sănătate. Foto: Shutterstock

Limbajul corpului

De când intri în cabinet, medicul poate analiza limbajul corpului. Dacă este deschis și există un sentiment de încredere felul în care mergi, medicul va deduce că ai o stare de spirit pozitivă. Dacă un pacient își frământă mâinile și se mișcă încet, poate avea o lipsă de energie care să indice boala, sau poate fi deprimat.

Vocea

Persoanele care fumează au vocea răgușită. Mai mult, au gingii inflamate și un miros specific de țigară în respirație și ăn haine, dar pe care ei însiși nu le pot detecta.

De asemeena, fumătorii pot avea unghiile îngălbenite și riduri specifice în jurul gurii, de la trasul din țigară.

Respirația

Dacă ai o respirație care miroase ciudat, ai putea suferi de diabet. O respirație urâtă, cronicizată poate să insemne diabet, boli hepatice, reflux, dezechilibre intestinale bacteriene și igiena dentară deficitară. O complicație a diabetului, cetoacidoza poate da un miros de respirație fructat, rezultat din supraproducția de cetone.

Ochii galbeni

Icterul este un semn precoce al bolii hepatice. Fiind una dintre cele mai periculoase, care modifică viața, medicii sunt întotdeauna în alertă maximă pentru simptomele care indică aceste afecțiuni.

O față roșie

Poate însemna hipertensiune arterială și este un simptom întâlnit mai des la persoanele mai în vârstă. Medicii spun că problemele cu tensiunea arterială tind să se dezvăluie mai întâi pe fața unei persoane. Sau mai exact prin culoarea roșie a feței. Când tensiunea arterială crește, corpul încearcă să o scadă prin vasodilatație, ceea ce produce o înroșire a feței. În plus, persoanele cu tensiune arterială fluctuantă suferă de ruperea capilarelor.

Pielea cu acnee

Poate fi cauzată de o dietă proastă. Erupțiile de acnee pot fi cauzate de o mulțime de factori interni și externi, dar pot fi uneori un semn clar pentru o dietă proastă, modificări hormonale sau o reacție alergică la un produs sau la mediu. Alergiile declanșează eliberarea de histamină care are un efect vasodilatator asupra pielii și este responsabilă pentru petele roșii care apar pe piele, dar poate favoriza și formarea de coșuri.

Citește și Tipuri de cancer care se previn prin vaccinare