Poate fi prevenit şi tratat cancerul cu remedii naturiste? Plante cu efecte benefice

Recomandate mai degrabă preventiv, decât după diagnosticarea cu cancer, remediile naturale pot fi recomandate, cu acordul medicului, pentru că stimulează imunitatea și reduc din simptomele neplăcute ale bolii.

image

Luate întotdeauna doar cu acordul medicului oncolog, pentru a nu interfera cu terapiile specifice cancerului, suplimentele alimentare din plante și alte produse naturale pot fi utile deoarece ajută imunitatea și au efect antioxidant, care contracarează efectele negative aşe chimoterapiei și radiațiilor.

Astragalusul stimulează imunitatea

De mai bine de 2.000 de ani, astragalusul este parte integrantă a medicinei tradiționale chineze, recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Rădăcina plantei este utilizată cel mai des, fiind partea cea mai încărcată de substanțe care promovează sănătatea. Astragalusul conține polizaharidele, o clasă de carbohidrați care par să fie responsabili pentru efectele de stimulare a sistemului imunitar.

Planta poate îmbunătăți sănătatea generală prin creșterea rezistenței organismului. De asemenea, acționează ca un antioxidant, ajutând corpul să corecteze sau să prevină deteriorarea celulelor și poate avea și proprietăți antivirale și antibiotice.

Astragalusul este folosit pentru a revitaliza sistemul imunitar al persoanelor supuse radiațiilor sau chimioterapiei pentru cancer, deoarece poate ajuta la creșterea producției de globule albe. Astragalus poate fi administrat sub diverse forme, ca rădăcină uscată, până la 30 g pe zi, extract lichid, până la 8 ml pe zi, sau ca supliment alimentar sub formă de pastile.

Citeşte şi: Remedii cu efect antiviral. Plante care previn şi tratează infecţiile

Gheara-mâței susține corpul slăbit

Cercetătorii au identificat mai multe ingrediente active din gheara-mâței care sporesc activitatea sistemului imunitar și inhibă inflamația. Prezența lor poate explica de ce această plantă a fost folosită în mod tradițional pentru a lupta împotriva artritei, cancerului, dizenteriei, ulcerelor și a altor afecțiuni infecțioase și inflamatoare. Planta poate fi utilă pentru a stimula răspunsul imunitar la pacienții cu cancer, deoarece mulți dintre aceștia pot fi slăbiți de chimioterapie, radiații sau alte tratamente convenționale.

Extractele standardizate, sub formă de pastile se iau conform prospectului, iar medicul oncolog trebuie anunțat pentru a-și da acordul în privința administrării. Gheara-mâței poate crește riscul de sângerare și trebuie întreruptă administrarea cu 2 săptămâni înainte de orice operație pentru extirpare de tumori cancerigene sau de altă natură.

Vezi şi: Soluţii naturale pentru întărirea imunităţii

Ghimbirul taie greața

Renumit pentru proprietățile sale benefice asupra stomacului, din punct de vedere medicinal, ghimbirul este folosit în medicina tradițională pentru problemele digestive, de la indigestie ușoară și flatulență până la greață și vărsături. De asemenea, este folosit pentru a trata răul de dimineață și răul de mișcare.

remedii cu ghimbir jpeg

Studiile clinice efectuate pe eșantioane de femei supuse unei intervenții chirurgicale exploratorii sau unei intervenții chirurgicale ginecologice majore au arătat că 1 gram de ghimbir luat înainte de operație ar putea reduce semnificativ greața și vărsăturile postoperatorii. De asemenea, ghimbirul poate să contracareze greața care apare după chimioterapie.

Este indicat să cumpăeri suplimente de ghimbir standardizate pentru a te bucura de propritățile plantei și să anunți întotdeauan medicul oncolog de intenția ta de a lua aceste suplimente.

Echinacea ajută globulele albe

Suplimentele cu echinacea pot crește numărul de celule albe din sânge, afectate de chimioterapie sau radiații. Ingredientele active din plantă întăresc sistemul imunitar. Are, de asemenea, unele efecte antioxidante, antiinflamatoare, antivirale și antifungice. Studiile sugerează că planta stimulează producția de interferon de la nivel celular, substanță care luptă împotriva virusurilor.

image

Echinacea se poate dovedi eficientă împotriva unor tipuri de cancer, în special la persoanele cu sistem imunitar slab. Într-un studiu german, un grup mic de pacienți cu cancer de colon avansat au primit echinacea împreună cu chimioterapie standard, iar planta a fost pusă în legătură cu prelungirea vieții acestor pacienți.  

Coenzima Q10 susține inima slăbită

Suplimentele cu coenzima Q10 pot proteja inima în timpul chimioterapiei, pot îmbunătăți rezistența organismului și pot favoriza creșterea în greutate, în cazul persoanelor fragile din cauza bolii. Coenzima Q10 poate juca un rol important nu doar ca adjuvant, ci și în prevenirea cancerului, atacurilor de cord și a altor boli legate de radicalii liberi. Cercetările sugerează că poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva daunelor induse de chimioterapie asupra mușchiului inimii.

Suplimentele alimentare cu coenzima Q10 sunt disponibile în farmacii, iar medicul îți poate recomanda un supliment cu o doza potrivită nevoilor tale.