Soluţii naturale pentru întărirea imunităţii
Echinacea luptă împotriva răcelilor
Echinacea este cunoscută pentru puterea sa de a întări sistemul imunitar, de a lupta împotriva răcelilor sau a gripei şi de a trata afecţiunile dermatologice şi ginecologice.
Capsulele pe bază de echinacea activează celulele imunitare, anihilând indirect agenţii patogeni prin creşterea capacităţii de luptă şi de apărare a organismului.
De asemenea, planta stimulează activitatea limfocitelor, acţionează ca un antibiotic uşor şi impulsionează ţesuturile pielii să se regenereze mai repede.
Socul negru anihilează bacteriile şi virusurile
Principalul rol al socului negru este acela de a pregăti organismul pentru zilele de iarnă. În plus, planta combate stresul şi insomniile şi inhibă bacteriile şi virusurile.
Acest ultim beneficiu se datorează flavonoidelor din compozitia socului negru, substanţe antioxidante, care inhibă capacitatea celulelor virusului de a infecta celulele gazdă.
Ginsengul siberian are propietăţi energizante
Ginsengul siberian este o plantă cunoscută pentru proprietăţile sale energizante şi revigorante.
În plus, ginsengul are proprietăţi imunostimulatoare, contribuind astfel la creşterea rezistenţei organismului în faţa bolilor.
Măceşele şi coacăzele negre, bogate în vitamina C
O cantitate mare de vitamina C în organism ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel apariţia răcelilor. Surse bune de vitamina C sunt măceşele, cătina albă şi coacăzele negre.
Atenţie!
Deşi acţionează bland, remedii naturale pot avea contraindicaţii în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, al persoanelor cu boli cronice sau cu afecţiuni severe ale organelor (insuficienţă hepatică, renală, cardiacă).
Riscul efectelor adverse creşte din cauza modificărilor de absorbţie, al metabolismului şi de excreţie a substanţelor din plante.
De aceea, este indicat ca înainte de a începe o cură pe bază de plante să se consulte un medic de specialitate.