Ceaiul care poate ucide celulele canceroase pancreatice

Un adjuvant de nădejde în lupta cu cancerul pancreatic ar putea fi consumat în fiecare zi, la micul dejun sau la ceaiul de la ora 5, scrie Express.

Diagnosticul de cancer este descurajant, dar cercetările sugerează că un stil de viață cu măsuri preventive poate să modifice riscul de boală, unul dintre lucrurile pe care le poți face fiind să bei ceai de păpădie.

Un medic explică pentru Express cum această băutură ar putea ucide celulele canceroase pancreatice.

1 papadie jpg jpeg

Ceaiul de păpădie luptă cu cancerul pancreatic. Foto: Shutterstock

Apreciat pentru puterile sale dovedite în susținerea digestiei, ceaiul de păpădie oferă mai mult decât un gust dulce și plăcut. Potrivit doctorului Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy, băutura ar putea reduce riscul de cancer pancreatic.

Doctorul Lee a spus: „Păpădia, numele propriu Taraxacum, a fost folosită ca un remediu natural pentru sănătate de sute de ani. S-a demonstrat că are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, anticancerigene și diuretice. De la vitamine la minerale și metaboliți la polifenoli, păpădia este plină de proprietăți folositoare pentru sănătate. „Conține cantități mari de betacaroten, de fapt, există la fel de mult betacaroten în păpădie cât se găsește în morcovi.

În numeroase studii medicale s-a demonstrat că B-carotenul are efecte anticancerigene foarte puternice, inclusiv scăderea riscului de cancer pancreatic”, a explicat medicul.

Potrivit medicului și componentele taraxerol, acidul clorogenic (CGA) și acid cicoric, conținute de ceaiul de păpădie au, de asemenea, proprietăți anticancerigene.

Potrivit Express, cercetările publicate în jurnalul Pancreas, arată că rădăcina păpădiei lor poate ucide celulele canceroase pancreatice.

Un studiu de laborator din 2012 a constatat că extractul de rădăcină de păpădie a fost capabil să inducă moartea celulelor canceroase pancreatice umane.

În plus, echipa de cercetare a observat că păpădia nu părea să dăuneze celulelor necanceroase.

Doctorul Lee a spus pentru Express și că alte studii au arătat că extractul de păpădie ucide și celulele leucemice umane și celulele de cancer de colon la șoareci.

„Oamenii de știință cred că substanțele active farmacologic din păpădie stimulează în mod natural calea de apoptoză a organismului. Apoptoza este procesul prin care o celulă se autodistruge. Apoptoza este vitală pentru sănătate, deoarece este modul în care celulele vechi sau anormale sunt recunoscute în organism și sunt distruse. Este modul în care corpul reciclează – prin eliminarea vechiului și aducerea noului, dar pe măsură ce îmbătrânim, apoptoza devine mai puțin eficientă.” a adăugat dr. Lee.

Citește și Covid-19 poate micșora creierul