3 exerciţii care te ajută să adormi mai repede

1 2 jpg jpeg

Exerciţii care te ajută să adormi mai repede. Metoda 4-7-8

Se poate adormi în 60 de secunde? Specialiştii spun că este posibil, prin aplicarea metodei 4-7-8. Poate că nu vei reuşi să treci în lumea viselor într-un minut chiar de la prima încercare, dar după mai multe seri în care o pui în practică, va da roade. Cum procedezi? Inspiră pe nas şi expiră zgomotos pe gură, cu buzele întredeschise. Apoi, închide gura şi inspiră pe nas încet, numărând în gând până la 4. Ţine-ţi respiraţia pentru 7 secunde, după care expiră cu zgomot în timp ce numeri până la 8. Repetă exerciţiul de câteva ori, până adormi.

Intenţia paradoxală

Dacă te prefaci că nu vrei să adormi, spun unele cercetări, e posibil să ţi se întâmple exact pe dos. Impune-ţi, deci, odată ce te-ai băgat în pat, să rămâi treaz, dar nu te gândi sub nicio formă la treburile tale cotidiene. Imaginează-ţi un loc frumos în care ţi-ar plăcea să mergi în vacanţa de vară, de exemplu, şi gândeşte-te concret ce vrei să faci acolo: să stai la plajă sub un palmier, să înoţi într-o apă azurie, să asculţi zgomotul unei cascade, să mănânci fructe exotice, să te plimbi şi să descoperi atracţiile locului. Se pare că ai şansa, astfel, de a adormi în 2-3 minute.

Exerciţii care te ajută să adormi mai repede.  Relaxarea progresivă a muşchilor

Un exerciţiu care îţi este cunoscut dacă practici yoga, relaxarea musculară progresivă poate fi utilă pentru a adormi cât mai repede. Întinde-te în pat pe spate, ţinând faţa în sus, picioarele uşor distanţate şi mâinile pe lângă corp. Relaxează-ţi întâi doar piciorul stâng, gândindu-te că se lasă greu pe pat şi se scufundă uşor în el. Procedează la fel cu piciorul drept. Concentrează-te apoi, pe rând, pe mâna stângă şi apoi pe mâna dreaptă. Treci apoi cu gândul la zona bazinului şi relaxeaz-o, apoi pe zona pieptului, a gâtului şi a capului. Odată ce ţi-ai relaxat tot corpul, respiră adânc şi rar. Alungă-ţi orice gând din minte şi concentrează-te doar pe respiraţie.