Stresul ne poate provoca atacuri de panică

1 2 jpg jpeg

Bătăi accelerate ale inimii, senzaţia că vei rămâne în următoarea clipă fără aer, un sentiment de frică aproape paralizant, ameţeală, tremurat, transpirat abundent, dureri în piept, teama că poţi înnebuni sau poţi să mori -toate acestea sunt simptomele atacului de panică.

Un atac de panică este o senzaţie bruscă de teamă copleşitoare, care apare fără nici un avertisment şi fără vreun motiv aparent. Este de departe mai intens decât sentimentul de „a fi foarte stresat” pe care majoritatea oamenilor îl au.

Doar că în timpul unui atac de panică această senzaţie de pericol iminent nu are nici un motiv aparent real. Un atac de panică nu este periculos dar poate fi terifiant pentru persoana în cauză mai ales pentru că se simte „nebun” sau „de necontrolat”.

Cauzele atacurilor de panică nu sunt cunoscute cu exactitate. Există o legătură evident însă, între schimbările importante/majore din viaţa individului, cu un potenţial de stres foarte ridicat: absolvirea facultăţii, căsătoria, apariţia primului născut etc.

Există un risc crescut de a face un atac de panică dacă aveţiun stil de viaţă foarte stresant şi solicitant. Dacă v-aţi confruntat cu aceste simptome este foarte probabil să fi suferit de un atac de panică. Soluţia ar fi să apelaţi la un specialist şi să identificaţi sursele generatoare de stres din viaţa dumnevoastră.