Ştii să aplanezi conflictele?

1 2 jpg jpeg

Află din acest test dacă ai abilitatea de a evita conflictele.

I. Vecinii dau o petrecere foarte zgomotoasă. În această situaţie, tu: A. încerci să adormi oricum. B. îi rogi să facă mai puţină gălăgie. C. suni la Poliţie să îi reclami. II. Primeşti vestea că soacra va veni în vizită. Cum reacţionezi? A. Încerci să îi faci cât mai plăcută şederea. B. Te interesezi de ce vine şi cât va sta. C. Îi reproşezi partenerului „deranjul”. III. Ce atitudine ai când şeful îţi atrage atenţia că ai făcut o greşeală? A. Îţi ceri scuze şi promiţi că vei fi mai atent data viitoare. B. Îi spui că a greşi este omeneşte. C. Nu îţi recunoşti greşeala şi dai vina pe alţii. IV. Copilul tău sparge din greşeală o farfurie. În această situaţie, tu: A. îi spui că cioburile aduc noroc. B. îl rogi să fie mai atent altădată. C. îl cerţi.

REZULTATE:

Majoritatea „A”.

Laşi prea mult de la tine

Dacă ai bifat „a” la majoritatea răspunsurilor înseamnă că eşti extraordinar de împăciuitoare şi încerci să stai cât mai departe de orice sursă de tensiune şi de ceartă. Totuşi, poate ar fi mai bine să nu mai fii neutru în toate situaţiile. Uneori, trebuie să îţi exprimi deschis punctul de vedere chiar cu riscul de a atrage supărarea interlocutorului.

Majoritatea „B”.

Încerci să păstrezi armonia

Dacă cele mai multe răspunsuri au fost bifate cu „b”, înseamnă că eşti o persoană raţională, echilibrată, care însă nu poate sta indiferentă faţă de acţiunile celor din jur. Totuşi, în unele cazuri, exprimă-ţi ferm punctul de vedere.

Majoritatea „C”.

Eşti irascibil

Dacă ai ales varianta „c” la majoritatea întrebărilor înseamnă că eşti o persoană certăreaţă şi iute la mânie. Însă, trebuie să ştii că un conflict nu se rezolvă adoptând o atitudine ostilă. Aşadar, încearcă să îţi controlezi furia şi să asculţi şi punctele de vedere ale interlocutorilor.