Iată de ce e bine să mergi la psiholog!

1 2 jpg jpeg

Rolul terapeutului este acela de a-şi învăţa clientul să găsească cea mai bună abordare spre a face faţă problemei. Trebuie să aveţi încredere în terapeutul pe care îl alegeţi. Primul pas este să identificaţi şi să vorbiţi despre problema cu care vă confruntaţi.

De exemplu, dacă vă simţiţi în mod constant frustrat şi aveţi crize de furie, un psihoterapeut vă poate arăta cea mai bună cale pentru a vă rezolva cauza furiei. Acest prim pas se numeşte stabilirea contractului terapeutic.

Tratamentul se va baza pe metodele ştiinţifice recente şi pe metoda profesională în care este specializat. Cât durează terapia? Răspunsul nu este simplu. Majoritatea pacienţilor, după câteva şedinţe de terapie, începe să simtă beneficiile lucrului terapeutic.

Un exemplu „clasic” este în cazul clienţilor anxioşi: nivelul anxietăţii scade tocmai pentru că terapeutul aduce o mai clară înţelegere asupra modului în care clientul va putea face schimbări.

Există şi cazuri în care, durata terapiei va fi mai lungă. Spre exemplu în cazul persoanelor care s-au confruntat cu experienţe traumatizante severe, pot avea nevoie de un timp mai îndelungat.

Terapia vă învaţă să dezvoltaţi noi strategii, noi abilităţi pentru a face faţă problemelor ce apar inevitabil în viaţa de zi cu zi.