Iată cum poţi trata timiditatea!

1 2 jpg jpeg

Statistic, 4 din 10 oameni recunosc că sunt timizi, şi acest sentiment se manifestă în diferite situaţii obişnuite. Tot cifrele arată că doi din zece oameni consideră că timiditatea îi împiedică să-şi desfăşoare în mod normal activităţile. Deci nu eşti singur(ă).

Există câteva indicii care dau de gol persoanele timide, cum ar fi cele care evită să vorbească la întâlnirile de afaceri, sau cele care stau liniştite la coadă în supermarket, fără să dea vreo replică celui care se bagă în faţă.

De asemenea, la petreceri, timizii sunt adesea cei care se refugiază în diferite zone ale sălii, de regulă cele cu mai puţin trafic.

Cum poţi scăpa de emoţii Acceptă că eşti timid(ă). Să închizi ochii şi să cauţi scuze ca să nu faci un lucru, doar pentru că ţi-ar provoca o stare de nelinişte şi emoţie puternică nu este o soluţie bună pe termen lung. Eşti invitat(ă) în oraş la cină ori la o întâlnire de afaceri în care va trebui să prezinţi date şi informaţii doar de tine ştiute? Nu refuza politicos, în încercarea de a fugi. Înfruntă-ţi sentimentele şi transformă-le în emoţii constructive!

Vei rămâne surprins(ă) să afli că timiditatea este foarte bine tolerată de către ceilalţi. Oamenii timizi nu sunt consideraţi ridicoli în faţa celorlalţi, dimpotrivă reuşesc să impresioneze în mod plăcut. În plus, timizii adesea recomandaţi drept persoane sincere.

Poţi mărturisi prietenilor prin câte situaţii stânjenitoare ai trecut din cauza emoţiilor puternice şi cum ai ieşit din impas. Povesteşte-le ca şic um ai spune glume despre tine şi vei vedea că timiditatea poate fi un atu.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Ne scapă cărţile erotice de timiditate?

- Timiditatea vă poate da viaţa peste cap!

Studiile arată că oamenii care suferă de timiditate nu îndrăznesc să facă anumite lucruri, de teamă ca planurile lor să nu eşueze. Din păcate, sentimentul de frică se accentuează cu cât exagerările în ceea ce priveşte eşecul se amplifică.

Când un timid este criticat sau i se vorbeşte pe un ton mai ridicat, e ca şi cum ar fi primit o palmă grea. Când este refuzat politicos, timidul simte acest act ca pe o umilire, fără cale de revenire.

Mulţi timizi au mintea plină de gândurile negative, spre exemplu au impresia că nu ştiu să lupte pentru a obţine ceea ce vor în viaţă şi de aceea au parte doar de insuccese, piedici în realizarea obiectivelor şi dezamăgiri la tot pasul.

E timpul pentru schimbare! Schimbă viziunea asupra relaţiilor cu cei din jur şi imaginează-ţi cum poţi ţine un discurs în faţa unei mulţimi de oameni fără să îţi simţi obrajii roşii. Exersează discursurile în oglindă până vei fi mulţumit(ă).