Bei mult? Vezi că alcoolul TÂMPEŞTE!
Alcoolul ajunge foarte repede în tot corpul, se difuzează prin sânge în toate ţesuturile. De aceea, nu influenţează numai activitatea creierului, ci şi întreaga funcţionare a organismului. Excesul de alcool vă distruge sănătatea.
Cât are voie, concret, să bea un adult?
Nu beţi în fiecare zi, ci maximum cinci zile pe săptămână. Femeile nu trebuie să depăşească un pahar de vin (0,15 l) sau o bere (0,3 l) pe zi. Bărbaţi au voie 0,25 l vin şi 0,5 l bere.
E adevărat că femeile se îmbată mai repede?
Da, pentru că femeile au o greutate mai mică, iar corpul lor conţine mai puţine lichide. Alcoolul ajunge în sângele lor mai puţin “diluat”.
Alcoolul are vreo influenţă asupra potenţei ?
Da! Alcoolul reduce nivelul de testosteron la bărbaţi. Acelaşi efect îl are şi asupra erecţiei şi a orgasmului. Un consum îndelungat îi poate afecta ireversibil.
De ce ne face rău alcoolul?
Cele mai întâlnite probleme de sănătate sunt disconfortul, vertijul, durerile de cap. Urmările pe termen lung sunt:
Sistemul cardiovascular: alcoolul creşte tensiunea arterială şi sporeşte riscul de afecţiuni cardiace, arteroscleroză şi infarct.
Ficat: consumul de alcool încarcă ficatul. Urmările tipice pe termen lung sunt un ficat gras, ciroza şi cancerul hepatic.
Alergii: s-a demonstrat că alcoolul poate provoca alergii.
Cancer mamar: cu cât fetele se apucă mai devreme de băut, cu atât concentraţia unui anumit hormon (estradiol) din sânge este mai mare. Astfel creşte şi riscul de cancer la sân.
Este adevărat că alcoolul prosteşte?
Da! Alcoolul reduce performanţele creierului – nu doar la beţie, ci şi în cazul consumului regulat de alcool. Trei pahare pe zi pot conduce la reducerea masei creierului.
Cât de repede îmi revin din beţie?
Ficatul poate descompune numai 0,1 până la 0,2 la mie – excluzând mişcarea, cafeaua, apa.