Aşa îţi creşti stima de sine!

1 2 jpg jpeg

Fie că nu duci la bun sfârşit un proiect sau ai relaţii care nu durează, acest gen de atitudine faţă de viaţă este frecvent întâlnită în cazul persoanelor cu o stimă de sine scăzută. În plan comportamental încearcă să nu iasă în evidenţă cu nimic.

Şi totuşi există trăsături ce pot fi remarcate la persoanele cu o stimă de sine scăzută. Una dintre acestea e incredibila „aptitudine” a acestora de a fi respinşi. Cei ce nu se iubesc pe sine îndeajuns, sunt convinşi că iubirea de sine este o dovadă de orgoliu sau egoism. Şi totuşi cum putem ieşi din acest cerc vicios?

În primul rând nu vă daţi bătuţi la primul semn ce ar putea indica un potenţial eşec. Renunţarea nu face decât să-ţi întărească credinţa că nu eşti născut să fii învingător. Fii cât mai activ în plan profesional, social şi încearcă să câştigi admiraţia şi respectul celor din jur.

Decide să rămâi în acele cercuri sociale şi profesionale unde este nevoie de o persoană cu calităţile tale. Astfel, cu paşi mici şi siguri îţi vei reconstrui demnitatea. Nu mai căuta latura negativă în situaţiile prin care treci.

Primeşte atunci când alţii îţi dăruiesc, fie că este vorba de laude, încurajări sau critici. Gândeşte-te că ignoranţa poate fi mai dureroasă decât critica. Şi nu uita să fii tolerant cu tine şi cu cei din jur. Ai dreptul să greşeşti, important este să nu repeţi greşelile.