Afl─â cum recuno┼čti atacul de panic─â!

2 2 jpg jpeg

Atacul de panic─â este definit ca o stare de team─â sau de anxietate puternic─â, ap─ârut─â brusc, f─âr─â motiv real. Cu alte cuvinte, senza┼úia de fric─â puternic─â apare de┼či siguran┼úa nu este amenin┼úat─â. De obicei, atacul debuteaz─â cu b─ât─âi cardiace puternice, cu respira┼úii scurte ┼či sentimente cum sunt pierderea controlului, frica de moarte, de boal─â incurabil─â sau de a ├«nnebuni. Cele 13 simptome care ├«nso┼úesc atacul de panic─â

De cum apare ┼či p├ón─â c├ónd atinge punctul maxim, atacul de panic─â se manifest─â prin patru sau mai multe semne evidente.

Iat─â lista celor 13 simptome care apar odat─â cu atacul de panic─â:

1. palpitaţii, bătăi puternice ale inimii sau puls accelerat;

2. tremurături sau tremur al întregului corp;

3. senzaţie de lipsă de aer sau de sufocare;

4. transpiraţii;

5. durere sau disconfort toracic;

6. greaţă sau disconfort abdominal;

7. senza┼úie de ame┼úeal─â, de instabilitate sau de le┼čin;

8. senza┼úie de ├«n─âbu┼čire;

9. teamă de pierderea controlului sau de înnebunire;

10. teama de moarte;

11. de irealitate sau de depersonalizare;

12. valuri de frig sau c─âldur─â;

13. senzaţie de amorţeală sau înţepături.

Dac─â ├«ntr-adev─âr este vorba despre un atac de panic─â ┼či nu de o sperietur─â zdravan─â, nu trebuie s─â-l ignori. Un medic specialist ├«┼úi va recomanda un tratament medicamentos care s─â-┼úi amelioreze starea de anxietate ┼či crizele de panic─â.

Posibil ca aceast─â fric─â s─â reprezinte doar o faz─â trec─âtoare din via┼úa ta, de care vei uita c├ónd lucrurile se vor calma. Dac─â atacurile continu─â ┼či se acutizeaz─â, mergi la medic. Nu e de joac─â!