Nu e ficțiune! Ce trebuie să știi despre sindromul inimii frânte

inima83 jpg

Sindromul inimi frânte este adesea asociat cu un eveniment traumatizant, cum ar fi o despărțire sau pierderea unei persoane dragi.

Cu toate acestea, unii oameni nu știu că poți muri, de fapt,  de inimă frântă. Sindromul inimii frânte este o afecțiune temporară a inimii care este adesea rezultatul stresului sau al emoțiilor extreme.

Deși cauza exactă este încă un mister medical, specialiștii cred că un val de hormoni de stres, cum ar fi adrenalina, ne pot afecta temporar inima.

În cele din urmă, sindromul inimii frânte perturbă temporar funcția inimii.

Există două semne principale la care oamenii ar trebui să fie atenți atunci când vine vorba de sindromul inimii frânte.

Aceste semne includ durerea în piept și dificultățile de respirație.

Durerea în piept de lungă durată sau persistentă poate fi, de asemenea, un semn al unui atac de cord, de aceea este recomandat să soliciți ajutor imediat.

A murit cineva vreodată din cauza sindromului inimii frânte?

Pentru mulți oameni, moartea din cauza inimii frânte pare adesea fictivă, dar experții spun că s-ar putea întâmpla.

Pe 26 mai 2022, Joe Garcia, a cărui soție a decedat în timpul împușcătorilor de la școala din Texas , s-a prăbușit și nu a mai putut fi salvat. Medicii au văzut în asta un caz tipic de inimă frântă, potrivit NBC News.

„Este un caz clasic de sindrom de inimă frântă din ceea ce a fost descris”, spune dr. Deepak Bhatt, cardiolog la Brigham and Women's Hospital din Boston.

Cu toate acestea, Bhatt notează că este imposibil de știut fără o autopsie dacă a fost sindromul inimii  frânte sau un atac de cord.

„Orice tip de atac de cord poate fi declanșat de un stres emoțional extrem, cum ar fi acesta, când cineva află că și-a pierdut soția”, a continuat Bhatt.

„În unele cazuri, acest lucru  se poate întâmpla chiar și o zi mai târziu. Poate fi atunci când cineva își dă seama: „Oh, persoana iubită este de fapt moartă. Chiar nu se mai întorce". Se pare că așa s-a întâmplat în acest caz”, a conchis el.

Soția lui Garcia a fost una dintre cele 21 de persoane care au murit împușcate într-o școală într-o școală din Texas.