Trucuri psihologice care îţi vor îmbunătăţi sănătatea

1 2 jpg jpeg

Mintea umană este plină de enigme, însă specialiştii de a lungul anilor au tot făcut experimente menite să îmbunătăţească calitatea vieţii umane.

Astfel o mare parte dintre specialişti au ajuns la concluzia că oamenii care zâmbesc des sunt mult mai relaxaţi şi mai fericiţi deoarece zâmbetul ajută creierul să se calmeze în mod natural.

Rămâi calm indiferent de situaţie

În situaţiile tensionate este bine să apelezi la un mic truc la îndemâna oricui pentru a-ţi păstra calmul şi sănătatea mintală. Poţi să alegi fie să mesteci o gumă sau să ronţăi ceva atunci când eşti nervos, deoarece având o altă ocupaţie creierul îşi va concentra atenţie asupra digerării alimentelor respective lăsând la o parte problema iritantă. Astfel te vei putea bucura de senzaţia de calm timp îndelungat.

Citeşte şi: Eşti stresat? Apucă-te de curăţenie

Menţine contactul vizual constant

În momentul în care ai de a face cu persoane care atunci când le întrebi ceva obişnuiesc să îţi răpundă cu jumătate de măsură, asigură-te că menţii contactul vizual cu persoana respectiva. Semnalul psihologic pe care aceasta îl va primi va fi acela că răspunsul nu te-a mulţumit iar continuarea răspunsului nu va întârzia să apară.

Ţine oamenii aproape

În momentul în care simţi că cineva urmează să ţipe la tine încearcă să stai cât mai aproape de persoana respectivă. Apropierea dintre oameni oferă o senzaţie de linişte total nepotrivită agresivităţii verbale mai ales.

Poţi de asemenea să optezi pentru o oglindă, mai ales în cazul în care lucrezi îm mod direct cu oamenii de la birou. Dacă vei ataşa oglinda în spatele tău în aşa fel încât să se poată privi în ea atunci când vorbesc cu tine, se vor concentra pe postura şi imaginea lor şi vor uita de agresivitatea şi motivele care ar putea isca o discuţie aprinsă.

Relaxează-te cel puţin 5 minute pe zi

Asigură-te că în fiecare zi ai 5 minute la dispoziţie în care să nu te gândeşti la nimic. Goleşte-ţi mintea de toate gândurile înspiră adânc şi expiră lent. Ar fi ideal ca acest exerciţiu să îl faci în faţa unei ferestre sau a unui peisaj frumos. O minte relaxată te va ajuta să găseşti soluţii mult mai favorabile ambelor părţi.

Ţine cont de faptul că starea de bine este cel mai bun aliat al sănătăţii tale. Grijile, stresul, discuţiile aprinse aduce blocaje emoţionale şi dereglări ale întregului organism.

Râsul este sănătate curată

Când eşti într-un grup de prieteni totul pare mult mai uşor. Ştii că este mereu cineva cu tine care te poate asculta, îndruma şi linişti sau chiar să îţi zică un banc. Aceasta este tot o modalitate de a te sustrage de la problema care te face să îţi pierzi calmul. Aşadar dacă simţi că situaţia devine tensionată, ia o mică pauză şi uită-te la un filmuleţ comic. Râsul conferă o senzaţie plăcută atât creierului cât şi trupului.

Citeşte şi: Cum tratezi suferinţa cu umor

Indiferenţa doare

Dacă faci parte din categoria de oameni care se enervează uşor este bine să ştii că orice conflict se poate aplana dacă îl tratezi cu o oarecare indiferenţă. Nu răspunde la violenţă cu violenţă. În momentul în care te întâlneşti cu o persoană nervoasă afişează un zâmbet şi mergi ami departe. Încearcă să te detaşezi de problema respectivă. Mai târziu persoana respectivă îşi va da seamă că tu nu eşti vinovat şi astfel vei salva o situaţie.

Fii pozitiv

O minte pozitivă nu va atrage decât lucruri pozitive. Indiferent că ai de susţinut un interviu, un examen sau să ţii o prelegere trebuie să te gândeşti la faptul că oamenii cărora utmează să te adresezi îţi sunt prieteni, iar tu le aduci la cunoştinţă informaţii noi şi utile pentru ei.

Trebuie să fii conştient de faprul că tu eşti singurul responsabil de cum decurg situaţiile în jurul tău. De la tine pleacă totul, însă atât timp cât tu eşti pozitiv, calm şi te simţi confortabil în pielea ta nimic nu are cum să dea greş.

Fericirea se învaţă

De fiecare dată când treci pe lângă o persoană, un coleg cu care obişnuieşti în mod frecvent să ai dispute, încearcă să afişezi un zâmbet. Data viitoare acest gest va deneni spontan dacă îl practici din ce în ce mai des. Nimeni nu poate sta supărat pe o persoană care îi zâmbeşte ori de câte ori trece pe lângă ea. Zâmbetul este contagios şi relaxant în acelaşi timp.

Lucrează-ţi memoria constant

Dacă vrei să ai o relaţie liniştită şi plăcută atunci lucrează-ţi memoria zilnic încercând să reţii numele oamenilor cu care intri în contact, sau cu care faci cunoştinţă. În felul acesta te protejezi şi de apariţia Alzheimer-ului. Adresarea către ei folosindu-le numele îi va face să fie mult mai deschişi faţă de tine şi să adopte o poziţie familiară în momentul în care au o nemulţumire.