Trucuri pentru a avea mai multă încredere în tine

1 2 jpg jpeg

Atunci când din diverse motive nivelul încrederii în sine scade se produce practic o barieră între noi şi tot ce ne înconjoară.

Astfel că, succesul profesional cât şi cel personal au de suferit de pe urma acestei pierderi. Principalul punct de plecare în recăpătarea încrederii este să afli ce anume a cauzat această problemă.

Abordarea problemelor prin conştientizare şi comunicare poate reduce substanţial teama de a fi abandonat într-o relaţie de cuplu mai ales.

Cunoaşte-ţi limitele

Pentru a fi stăpân pe tine şi a nu cădea pradă prea uşor dezamăgirilor trebuie să ajungi să te cunoşti foarte bine, să poţi identifica ce anume te face fericit, ce ai nevoie pentru a fi fericit tu cu tine, trebuie să ştii de ce anume să te fereşti şi încotro să te îndrepţi.

Conceptul de normalitate nu există, fiecare dintre noi are propriiile sale concepte şi trebuie să urmăreşti să vezi cum funcţionează în cazul tău.

Nu te mai auto-condamna dacă ceva nu iese din prima, nu degeaba se spune că ce e bun nu vine uşor. Analizează-ţi felul în care tu te raportezi la cei din jur, măsoară aşteptările tale şi realizează un plan de bătaie pe care să îl urmezi.

Nu există sentimente greşite

La crezul că este greşit ceea ce tu simţi se adaugă sentimentul de vinovăţie, un sentiment mult prea greu de cărat în spate, ce atrage la rândul său sentimentul de mânie. Şi uite aşa te trezeşti că nu ştii ce simţi sau că nu ştii cevrei.

Nu este greşit să plângi, plânsul este una dintre cele mai bune forme de descărcare a emoţiilor. Nu evita să comunici niciodată, în felul acesta nu vei aduna în tine resentimente şi blocaj emoţionale.

Sentimentele nu se pot înlocui sau şterge cu buretele, ele sunt un rezultat al trăirilor noastre, trăiri pe care trebuie să le acceptăm.

Bucură-te de tine, de fiecare clipă şi loc!

Află cum poţi combate depresia cu ajutorul somnului AICI

Asumă-ţi răspunderea

Faptul că te-ai destăinuit cuiva şi că a început să te cunoască nu trebuie să te facă să te simţi vinovat sau vulnerabil. Ţine minte că tot ce este în jurul tău te afectează doar în măsura în care tu permiţi aceast lucru.

Asumă-ţi riscul să fii rănit dar în acelaşi timp asumă-ţi responsabilitatea de a duce o luptă corectă pentru ceea ce vrei, şi ţine cont de faptul că tot ce dai la un moment dat se va întoarce la tine.

Evită să dai curs provocărilor

Să fii provocat în ziua de azi pare un loz de noroc ce de cele mai multe ori nu rezultă norocos deoarece nu ştim să ne stăpânim emoţiile.

Încearcă să eviţi răspunsurile bruşte, nu lua decizii pripite şi nu face afirmaţii de care nu eşti perfect convins.

Aceasta eşte şansa ta de a deveni mai flexibil şi de a te putea consolida pe tine şi să te poţi extinde.

Analizează bine oamenii din viaţa ta şi dacă ai în jur oameni negativi, renunţă la ei oricât de greu ar părea. Ţine minte faptul că oamenii nu se schimbă pentru că vrei tu, trebuie ca acest aspect să vină din sufletul lor, iar de cele mai multe ori schimbarea este doar temporară, aşa că nu te canaliza pe a-i salva pe alţii atât timp cât în sufletul tău este furtună.

Pentru a evita să ajungi într-o situaţie în care încrederea în sine să fie doborâtă este imperios necesar să faci parte cu trecutul tău, să te accepţi şi să te iubeşti cu bune şi cu rele şi să înţelegi că pentru a ajunge aici unde eşti acum ai avut nevoie de toate experienţele anterioare, de toate cunoştinţele căpătate.

Nu te subestima niciodată

Tu meriţi totul atât timp cât ai bine defint această noţiune de „totul” şi lupţi pentru el pe căi cinstite. Nu te lasa manipulat de ideile şi concepţiille celor din jur şi nu aştepta ca societatea să îţi dicteze cursul vieţii tale.

Ţine minte că cel mai adesea oamenii ne atrag atenţia asupra defectelor şi neregulilor din viaţa lor proiectându-le în noi, deci, curăţă spaţiul din jurul tău, recunoaşte starea în care te afli şi urmează-ţi propriul tău drum. Întotdeauna răsplăteşte-te pentru faptele tale bune şi încearcă pe cât posibilul să ieşi din zona ta de confort ori de câte ori ai ocazia.