Te trezeşti la aceeaşi oră? Află ce probleme de sănătate indică!

1 2 jpg jpeg

Dacă trezirile nocturne au loc în acelaşi interval orar, ar trebui să ştii care dintre organe are nevoie de o atenţie mai mare şi ce anume trebuie să faci pentru a-ţi recăpăta echilibrul. Potrivit medicinii tradiţionale chineze, organismul funcţionează după un ritm reprezentat printr-un ceas format din meridiane energetice. La fiecare 2 ore, unul dintre organele vitale funcţionează intens.

21.00 – 23.00

Este o perioadă bună să te relaxezi înainte de a merge la culcare, pe măsură ce vasele de sânge sunt într-o perioadă de refacere. Dacă ai un dezechilibru în corp şi nu te ia somnul nicicum este posibil să ai şi dureri de cap. În spatele acestor neplăceri se pot ascunde probleme cu glanda tiroidă.

23.00 – 1.00

Dacă nu poţi adormi între aceste ore, dacă eşti cuprins de remuşcări, de gânduri negre sau dacă îţi scade încrederea în tine, este posibil să ai probleme legate de bilă, poate chiar pietre la vezica biliară. Bila este asociată cu stările emoţionale de nemulţumire, amărăciune. E nevoie de mai multă iertare, autoacceptare, în ciuda eşecurilor, şi desigur, de un control medical de rutină, de analize de sânge sau o ecografie abdominală, dacă medicul o consideră necesară.

1.00 – 3.00

În acest interval orar ar trebui să dormi profund şi să visezi. Dacă te trezeşti sau dacă nu reuşeşti să adormi până la ora 3.00, este posibil să ai probleme cu ficatul. Alte simptome sunt sentimentul de frustrare sau mânia. Pentru a-ţi regăsi echilibrul, poţi să bei puţină apă rece, să accepţi că tu ai declanşat aceste sentimente negative care-ţi fac rău şi tot tu poţi să le pui capăt. Analizele de sânge sunt şi ele o modalitate de a afla cum stai cu ficatul şi dacă e nevoie să faci câteva modificări de stil de viaţă.

3.00 – 5.00

Dacă te trezeşti tuşind în acest interval, este semn că plămânii au nevoie de mai multă atenţie din partea ta. Poţi avea nevoie de un expectorant sau să renunţi la dieta nu tocmai potrivită, să alegi mai multe alimente sănătoase, care să-ţi aducă un plus de nutrimenţi. De asemenea, te poate curpinde o stare de tristeţe profundă, sentiment corelat cu starea de sănătate precară a plămânilor.

5.00 – 7.00

Este o perioadă bună să te trezeşti pentru a merge la toaletă, dar dacă ai probleme cu intestinul subţire, este posibil să te confrunţi cu probleme precum constipaţia sau nevoia de a bea mai multă apă. Mai poţi avea şi sentimente de vină, de blocaj emoţional. Hidratarea şi alungarea gândurilor care-ţi fac sânge rău te vor ajuta să-ţi reglezi ciclul de somn.