Tabieturile zilnice ne protejează sănătatea

1 2 jpg jpeg

Spălatul pe dinţi previne respiraţia urât mirositoare. O igienă corectă a danturii face ca întregul organism să funcţioneze corect. Periuţa de dinţi ajută la prevenirea cariilor dentare, dar şi a unor afecţiuni ale gingiilor. Mai mult, un periaj corect previne apariţia respiraţiei urât mirositoare, păstrează dinţii albi şi îmbunătăţeşte starea de sănătate.

Duşul de dimineaţă ajută pielea să lupte împotriva poluării. Are efect şi asupra psihicului, nu doar asupra corpului. Te umple de energie şi de bună dispoziţie. Mai mult, pielea se hidratează şi va suporta mult mai uşor efectele prafului şi poluării de afară.

Cafeaua de dimineaţă previne oboseala. Eşti iubitor de cafea? Atunci bea o ceaşcă de cafea în fiecare dimineaţă! Cafeaua te ajută să rezişti mai bine la efortul fizic. Este chiar indicat să o savurezi înainte de a-ţi începe exerciţiile fizice. De ce? Cafeaua previne oboseala musculară şi îţi oferă energia necesară pentru întreaga zi. Şi nu uita! Cafeaua conţine antioxidanţi care previn bolile grave.

Pauza de masă este foarte importantă. O gură de aer proaspăt şi o masă consistentă fac minuni pentru organism. Pauza de masă este o ocazie pentru a îndeplini două dintre cerinţele unui corp sănătos: relaxare şi hrănire corectă.

Cina trebuie servită cu trei ore înainte de culcare. Chiar dacă se spune că masa de seară trebuie dată la duşmani, ea nu trebuie să lipsească cu desăvârşire. Cel mai important este să mâncaţi cu cel puţin 3 ore înainte de culcare. Masa trebuie să conţină salate, legume sau peşte.

Opt ore de somn, suficiente pentru odihnă. Somnul este cel care ne încarcă bateriile pentru a doua zi, aşadar nu-l neglijaţi! 8 ore pe zi sunt suficiente pentru ca organismul să se odihnească şi să se regenereze. Înainte de somn aerisiţi camera şi evitaţi cafeaua şi ciocolata.

Micul dejun ne umple de energie

O zi frumoasă începe cu un mic dejun sănătos. Aşadar, nu săriţi peste masa de dimineaţă! Alegerea corectă a alimentelor consumate în primele ore ale zilei poate asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive. Mai mult decât atât, caloriile acumulate la primele ore sunt transformate în energie, evitându-se astfel acumulările nesănătoase de grăsime.

Ieşirile cu prietenii ne eliberează de stres

Ieşirile în oraş şi întâlnirile cu amicii ne energizează. Mai mult, dacă ne înconjurăm de persoane vesele, terapia este garantată. Râsul este o puternică armă antistres, îmbunătăţeşte memoria şi ne face mai alerţi.

Mersul pe jos spre serviciu, un adevărat "medicament"

Pune în acţiune un mare număr de muşchi, permite organismului să se oxigeneze şi să se destindă, eliberând stresul. În timpul mersului pe jos poţi medita, poţi analiza sau poţi găsi soluţii noi la problemele nerezolvate.