Sfaturi pentru o casă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Astfel, trebuie să fii atent la plantele pe care le ţii în locuinţă, dar şi la ce produse de curăţenie foloseşti. Un alt lucru de care să ţii cont sunt culorile în care zugrăveşti locuinţa, căci şi ele contribuie la starea ta de bine.

Sfaturi pentru o casă sănătoasă: atenţie la plante

Când decizi să foloseşti plante de apartament, trebuie să ştii că unele dintre acestea pot fi toxice. Filodentronul este una dintre aceste plante, când este ingerată. Poate să provoace arsuri la nivelul cavităţii bucale, iritaţii ale căilor respiratorii şi arsuri la stomac din cauza conţinutului bogat de acid oxalic. Din rândul plantelor dăunătoare mai fac parte leandrul şi Salvia divinorum.

Sfaturi pentru o casă sănătoasă: atenţie cum zugrăveşti

Astfel, ca să îţi creezi un mediu cât mai plăcut este important să alegi şi culori vesele pentru pereţi. Acestea te ajută să te relaxezi şi îţi dau o stare de bine. Este vorba despre verde deschis, bleu, dar şi alb. Roşu este o culoare pe care să o eviţi, mai ales pentru dormitor, pentru că poate să îţi creeze stări de iritabilitate.

Alege plante care purifică aerul

Un alt sfat preţios este să alegi plante care purifică aerul din locuinţă. Pentru că ajută la purificarea aerului din încăpere, aloe vera este o plantă pe care o poţi ţine în dormitor. Aceasta ajută la absorbţia unor substanţe dăunătoare, cum sunt formadelhida şi benzenul. De asemenea, produce şi oxigen pe te timpul nopţii, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

Ficusul Benjamina poate fi considerată planta de apartament numărul 1 în ceea ce prveşte purificare aerului dintr-o încăpere. Lavanda şi feriga de Boston sunt şi ele la fel de eficiente.

Sfaturi pentru o casă sănătoasă: alege lumina naturală

Lumina naturală este importantă pentru orice locuinţă. Aceasta dă o stare de bine, fiind importantă pentru sănătatea ta. Ziua ţine draperiile larg deschise, astfel încât soarele să pătrundă în locuinţă.