Râsul are un impact pozitiv asupra vieţii sexuale
Psihologul Stephanie Davies ne asigură că râsul este cheia longevităţii şi secretul care poate dizolva kilogramele în plus. În cartea care-i poartă semnătura, „Râsologia: Îmbunătăţeşte-ţi viaţa prin ştiinţa râsului“, Stephanie Davies aduce numeroase argumente legate de beneficiile râsului asupra organismului.
În ceea ce priveşte legătura dintre sex şi râs, autoarea dă un singur exemplu retoric: există ceva mai atrăgător decât o persoană care posedă un simţ al umorului bine dezvoltat, care te poate face să uiţi de toate grijile?
Se spune despre râs şi umor că sunt unele dintre cele mai eficiente afrodiziace. Studiile au arătat că acestea au efecte puternice asupra creierului şi a corpului în general.
Ne ajută să ne însănătoşim, ne ajută să luăm decizii mai bune şi mai corecte şi ne protejează de sentimente negative. Mai mult, ne încurajează să facem faţă provocărilor vieţii. Hohotele de râs ne inundă creierul cu substanţe chimice speciale, denumite şi „hormonii fericirii“. Aceştia au misiunea de a ne face să gândim mai pozitiv şi să fim mai deschişi la schimbările vieţii şi să devenim mai sociabili.
Per ansamblu, hohotele de râs au demonstrat că au efecte benefice asupa întregului organism, acţionând ca un scut de antioxidanţi în lupta cu bolile, cu tulburările psihice şi cu îmbătrânirea precoce.
În plus, o porţie sănătoasă de râs îţi lucrează puţin şi burtica, deci poţi să scapi şi de colăcei prin această metodă. E adevărat, trebuie să râzi mult şi bine ca să te bucuri de pătrăţele.
Cercetările au dus la descoperirea că dacă râdem cu toată fiinţa noastră timp de 10-15 minute pe zi putem să dăm jos câteva kilograme în doar un an.
Există şi o explicaţie plauzibilă în acest sens. Atunci când râdem se activează toţi muşchii din corp, în special cei din zona burţii până la umeri. Unele cercetări compară acest „sport“ cu o sesiune de zece minute de canotaj.
Un studiu american sugerează că persoanele care preferă comediile, atunci când se uită la filme, beneficiază de acţiunea hormonilor, care reglează apetitul în exces.
Mai mult, râsul cu poftă acţionează ca un mecanism cerebral care favorizează luarea deciziilor bune în ceea ce priveşte consumul de alimente nesănătoase.
Concluzia este că există o legătură strânsă între emoţiile noastre şi alegerile culinare pe care le facem.