La ce boli eşti predispus, în funcţie de zodie

1 2 jpg jpeg

BERBEC

Marcaţi de influenţa planetei Marte, Berbecii sunt firile cele mai dinamice ale zodiacului. Cum Marte le guvernează capul şi faţa, cele două emisfere cerebrale, ochii, glanda pineală şi dinţii, ,,copiii'' zodiacului, cum li se mai spune nativilor Berbec, au mai întotdeauna o cicatrice în zona capului, semn al firii lor aventuroase. Boli: cel mai adesea, berbecii se confruntă cu migrene, nevralgii, insomnii sau stări de leşin. Cum reacţionează la boală: datorită energiei excepţionale de care dispun, nativii berbecii luptă foarte bine cu boala. De cele mai multe ori, afecţiunile se manifestă în forme acute, însă energia de care dispun îi face să se recupereze foarte repede. Berbecii sunt genul de persoane care nu se plâng şi care preferă să se retragă atunci când se îmbolnăvesc. Ce îi imbolnveşte: monotonia, lipsa provocărilor, problemele existenţiale sau planurile pe care nu le duc la bun sfârşit.

TAUR

Taurii stau sub semnul planetei Venus, care întruchipează fertilitatea. În corpul uman, zodia taurului guvernează gâtul, amigdalele, laringele şi faringele, ceafa, urechile şi glanda tiroidă. Boli: pentru că uneori gustă peste măsură din plăcerile vieţii, taurii suferă deseori de boli ale stomacului, amigdalită, laringită, dar şi de boli ale aparatului genital. Cum reacţionează la boală: taurul este recunoscut pentru încăpăţânare, fapt care îl face să meargă la medic doar în ultima clipă. După ce merge la un consult, taurul este foarte atent la medicamentele prescrise de medic şi le ia doar dacă este absolut necesar. Ce îi îmbolnăveşte: oboseala accentuată, alimentaţia nesănătoasă, stresul şi frica de a pierde confortul material.

GEMENI

Deşi sunt agili, rapizi şi deosebit de îndemânatici, nativii gemeni nu sunt, totuşi, înzestraţi cu forţă fizică. Mercur, planeta lor guvernatoare, le conferă un temperament nervos şi dinamic, ei având o mare disponibilitate către comunicare. În corpul uman, gemenii sunt consideraţi guvernatorii căilor respiratorii superioare, ai plămânilor, ai umerilor şi mâinilor. Boli: gemenii suferă adesea de stări de anxietate, tendinţe de surmenaj, răniri frecvente ale mâinilor şi ale umerilor, precum şi afecţiuni cronice sau acute ale plămânilor. Cum reacţionează la boală: gemenii sunt pacienţi dificili, pentru că vor să se facă bine imediat. În ciuda acestui fapt, uită să-şi ia medicaţia la timp şi au tendinţa să spună că nimic nu este în neregulă cu ei, deşi nu se simt bine. Ce îi îmbolnăveşte: singurătatea, restricţiile, prezenţa într-un mediu în care nu-şi pot satisface curiozităţile intelectuale sau lipsa discuţiilor intelectuale cu oamenii din jur.

RAC

În corpul uman, racului îi corespund stomacul, duodenul, partea inferioară a esofagului, sânii şi vârful plămânilor. Boli: în general, racii se confruntă cu retenţia de lichide în organism, afecţiuni ale sistemului digestiv, intoxicaţii sau probleme ale vezicii urinare. Cum reacţionează la boală: în astfel de momente, racii devin irascibili şi nu suportă pe nimeni în preajma lor. Singurele persoane în care au încredere sunt medicii la care merg înainte de a face investigaţii suplimentare. Totodată, racii au şi tendinţe ipohondre. Ce îi îmbolnăveşte: despărţirile, marile schimbări, problemele în familie, problemele de adaptare.

LEU

Născuţi într-o zodie puternică şi plină de vitalitate, leii nu sunt foarte pricepuţi în a-şi doza efortul, iar acest lucru se răzbună, în cele din urmă, asupra sănătăţii lor. În plus, au tendinţa să se neglijeze. Boli: hipertensiune, boli cardiace, afecţiuni ale coloanei vertebrale, tulburări oculare, insolaţii. Cum reacţionează la boală: preferă să stea 24 de ore la serviciu decât să mergă la doctor şi este un pacient dezastruos, tocmai pentru că are o teamă patologică de doctori. Ce îi îmbolnăveşte: când reputaţia lor are de suferit, pierderea serviciului, un eşec profesional sau familial, pierderea popularităţii, îmbâtrânirea prematură.

FECIOARĂ

Guvernate de planeta Mercur, fecioarele au o preocupare înnăscută pentru sănătate, preferând să apeleze la remedii naturiste. Boli: probleme ale tractului digestiv, dureri abdominale, pietre la rinichi şi afecţiuni ale ficatului. Cum reacţionează la boală: fecioarele îşi fac controale regulate, aşa că rareori se întâmplă să fie luate prin surprindere de o anumită afecţiune. Ce îi îmbolnăveşte: stresul, prea multe responsabilităţi la locul de muncă, pierderea job-ului, sensibilitatea exagerată.

BALANŢĂ

Firi rafinate şi artistice, balanţele au o vitalitate scăzută şi manifestă o tendinţă către leneveală, fapt care le face să evite exerciţiile fizice. Boli: balanţele sunt predispuse la cearcăne şi la migrene persistente tocmai din cauza lipsei exerciţiilor fizice. În general, nativii acestui semn zodiacal suferă de afecţiuni renale, afecţiuni hormonale şi infecţii ale tractului urinar. Cum reacţionează la boală: atunci când se află în suferinţă, balanţelor nu prea le place să ştie toată lumea şi preferă să meargă la mai mulţi medici, pentru un diagnotic corect. Tototadă, au mare încredere în remediile homeopate. Ce îi îmbolnăveşte: conflictele de orice fel, lipsa iubirii, despărţirile, şocurile emoţionale.

SCORPION

Zodia Scorpionului guvernează organele sexuale, rectul, prostata, anusul, funcţiile reproductive şi de erecţie, puterea de regenerare, dorinţa sexuală şi puterea de procreaţie. Boli: suferinţe ale aparatului genital şi diferite afecţiuni digestive. Cum reacţionează la boală: pentru că au o teamă înnăscută de spitale şi tot ceea ce presupune un control medical, scorpionii au tendinţa de a nu explica foarte bine simptomele pe care le resimt. Ce îi îmbolnăveşte: lipsa provocărilor, certurile, misterele, o despărţire sau pierderea serviciului.

SĂGETĂTOR

Nativii acestei zodii par să nu aibă măsură atunci când vine vorba de plăcerile vieţii. Tocmai de aceea, nu ţin măsura nici la mâncare, nici la băutură. Adoră activităţile sportive (care le fac foarte bine), însă le lipseşte disciplina. Boli: afecţiuni ale ficatului şi pancreasului, dureri de şolduri, probleme ale nervului sciatic, fracturi sau afecţiuni ale pielii. Cum reacţionează la boală: în general, săgetătorii sunt firi optimiste, motiv pentru care se vindecă destul de repede. Ce îi îmbolnăveşte: neîmplinirea idealurilor, trădarea şi eşecul în dragoste.

CAPRICORN

Guvernaţi de planeta Saturn, capricornii au un temperament închis, tensionat, adesea înclinat către depresii, iar sedentarismul de care suferă mulţi nativi ai acesti zodii le poate afecta starea psihică. Boli: afecţiuni ce ţin de nutritie, migrene, boli de piele, boli ale oaselor, reumatism, carii dentare. Cum reacţionează la boală: se îmbolnăveşte destul de rar, însă atunci când o face alarmează pe toată lumea. Ce îi îmbolnăveşte: o situaţie incertă în ceea ce priveşte locul de muncă, eşecurile profesionale sau separarea de familie.

VĂRSĂTOR

Excentrici din fire şi cu un temperament nervos, nativii acestei zodii acumulează cu uşurinţă stresul, mai ales cel mental. Pentru că au o predilecţie pentru răcoare şi nu se îmbracă corespunzător, vărsătorii se aleg, astfel, cu multe belele. Boli: afecţiuni cardiace, ale sistemului nervos, ale încheieturilor sau probleme cu circulaţia sangvină. Cum reacţionează la boală: vărsătorii sunt foarte cooperanţi atunci când vine vorba de tratarea unei boli şi urmează tratamentul ca la carte. Ce îi îmbolnăveşte: pierderea independenţei, lipsa planurilor pentru viitor, stresul.

PEŞTI

Guvernaţi de planeta Neptun, zodia peştilor guvernează membrele inferioare, sistemul limfatic şi psihicul în ansamblul său.

Au risc de: boli intestinale, tulburări psihice, tulburări nervoase, alcoolism.

Peştii au tendinţa să fie ipohondri şi obişnuiesc să-şi facă multe investigaţii. Uneori se tratează fără să consulte medicul.