De ce unii aleg să fie singuri, iar alţii caută cu disperare un partener

1 2 jpg jpeg

E alegerea fiecăruia să facă ce vrea cu viaţa lui şi nu trebuie nici unii nici alţii judecaţi. Cauzele pentru deciziile lor sunt diverse şi diferă de la o persoana la alta.

De ce unii aleg să fie singuri

Cei care sunt bine merci singuri sunt firi independente. Probabil că au fost şi ei într-o relaţie sau mai multe şi au fost dezamăgiţi, alegând apoi că singurătatea e mai bună. Alţii sunt încă din perioada adolescenţei destul de instabili emoţionali şi nu se pot implica într-o relaţie stabilă. Ei nu pot sta mult cu o singură persoană. Această instabilitate îşi poate avea răspunsul în mediul familial în care au fost crescuţi. Dacă părinţii nu se înţelegeau sau au crescut doar cu un părinte neavând suportul tatălui sau al mamei au crescut cu această frustrare că aşa sunt toate relaţiile, că totul e o suferinţă, iar a forma un cuplu duce întotdeauna la eşec. Teama că pot suferi şi ei ca părinţii lor îi face să se panicheze. Ei practic nu au putut depăşi traumele din copilărie şi, deşi nu îşi doresc, fac aceleaşi greşeli ca părinţii lor. Bineînţeles nu toţi procedează aşa. Unii se vindecă pe parcurs.

Avantajele singurătăţii

Unul dintre ele ar fi că nu trebuie să dai socoteală nimănui de ce ai venit târziu acasă ori de ce te-ai întors să te uiţi după cineva pe stradă. Poţi face ceea ce te bucură pe tine, poţi să vorbeşti oricând cu cine vrei tu fără să faci pe cineva gelos. Nu vei mai primi reproşuri, vei avea mult timp pentru tine şi prietenii tăi. Vei avea vreme şi pentru hobby-uri şi pentru mers la film, teatru, pescuit etc. Vei socializa mai mult, vei descoperi oameni noi, te vei cunoaşte mai bine. Dacă vrei să te concentrezi asupra studiilor sau să avansezi în carieră vei avea mai mult spaţiu de desfăşurare. Nu-ţi va mai impune nimeni să faci curăţenie când n-ai chef şi multe altele.

Căutarea unui partener

Unele persoane se simt împlinite doar în doi. Aşadar, găsirea partenerului devine un motiv existenţial. Astfel de persoane se încăpăţânează să caute zi de zi prin toate mijloacele un partener de viaţă. Singurătatea nu le place şi simt un gol imens dacă nu e cineva în viaţa lor care să-le împingă de la spate şi să le asculte ofurile. De asemenea, caută mângâiere şi atenţie. Astfel de persoane uneori se aruncă în tot felul de relaţii cu parteneri nepotriviţi, însă nu se învaţă minte. Sunt perseverente deşi prietenii le dau sfaturi fac numai ce le taie capul. Reţelele de socializare sunt pline până la refuz de bărbaţi şi femei care vor să fie cu cineva. Unii caută doar plăcere sexuală alţii vor relaţii scurte, iar unele persoane îşi caută jumătatea. A te arunca în braţele cuiva încă de la primele întâlniri poate dăuna în viitor. Practic îţi diminuează şansele de a cunoaşte mai bine acea persoană, de a vedea dacă sunteţi sau nu compatibili cu adevărat. Totul ar trebui să se facă treptat.

Cum să-ţi găseşti partenerul ideal

Acesta nu există, căci toţi oamenii au şi bune şi rele. Psihologii spun că, în primul rând, trebuie să te opreşti din căutarea asiduă, dar să fii atent în jur. Unii merg la biserică pentru a se ruga la Dumnezeu să-i ajute să-şi găsească fericirea, în unele cazuri a mers şi asta. Alţii şi-a găsit iubirea pe internet, însă nu înseamnă că dacă ei au reuşit aşa, aceste formule vor merge şi la tine. Specialiştii recomandă că în loc să cauţi ar trebui să lucrezi cu tine pentru a fi mai bun pentru o relaţie. Începe prin a îţi îmbunătăţi stima de sine, a avea încredere în tine. Nu trebuie să aştepţi un partener care să facă asta pentru tine. Nu intra într-o relaţie când te simţi nesigur, îţi plângi de milă sau imediat după ce ai încheiat o poveste de dragoste. Relaţiile tampon nu funcţionează tot timpul. Citeşte dacă vrei cărţi de dezvoltare persoanală, discută cu prietenii, ieşi cât mai des.Dacă vei cunoaşte pe cineva, nu deveni insistent, acordă încredere şi lasă lucrurile să se aşeze. Cel care va apărea în viaţa ta nu îţi va rezolva problemele, cum se întâmplă prin telenovele. Învaţă să apeciezi timpul petrecut de unul singur şi să te respecţi! Înhamă-te cu încredere şi răbdare. Multă baftă!

Află şi care sunt cele 9 stadii ale unei căsnicii