Cum îţi creşti buna dispoziţie

1 2 jpg jpeg

Caută informaţii pozitive

Psihologii spun că dacă citim în fiecare zi cuvinte pozitive şi le introducem în vocabular, ne antrenăm creierul să se gândească la lucruri bune pe termen lung. Caută pe Google „cuvinte pozitive” sau „listă de cuvinte frumoase” şi învaţă în fiecare zi câte un termen pe care nu-l ştii.

Nu te lăsa influenţat de micile inconveniente

Tuturor ni se întâmplă lucruri mai puţin plăcute, iar uneori vin toate în aceeaşi zi, însă nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de ee. Gândeşte-te că nu e un capăt de ţară dacă mâncarea comandată la prânz nu are chiar gustul aşteptat sau dacă cineva te-a călcat pe picior din greşeală la metrou.

Concentrează-te pe ce e bun

Dacă eşti genul care observă imediat caracteristicile negative ale unei persoane sau ale unei situaţii, încearcă să te concentrezi conştient pe părţile bune. Fiecare om întâlnit şi fiecare situaţie de viaţă au, dacă nu o încărcătură pozitivă, cel puţin puterea de a ne învăţa câte o lecţie.

Stai pe lângă persoane joviale

Se spune că e imposibil să stai încruntat dacă te afli zilnic în preajma unor persoane senine. Aşa cum indivizii care tună şi fulgeră mereu ne pot da o stare proastă dacă ne aflăm în preajma lor, tot aşa oamenii care degajă calm ne încarcă şi pe noi cu energie pozitivă.

Petrece mai puţin timp pe reţelele sociale

Specialiştii au constatat că dacă petrecem prea mult timp pe reţelele sociale, urmărind vieţile altora şi comparându-ne constant cu ei sau invidiindu-i pentru ceea ce au, putem începe să manifestăm simptome de anxietate socială şi depresie. E bine, deci, să pui accentul pe moderaţie când e vorba de timpul petrecut pe internet.

Dormi suficient

Dacă te culci târziu şi te trezeşti devreme, fără să dormi cele 7-8 ore necesare, buna ta dispoziţie va avea de suferit. Anumite studii au arătat - şi cu siguranţă ai observat şi tu - că lipsa de somn conduce la gânduri negative şi stare sufletească apăsătoare, mai ales dacă e vorba de nopţi pierdute frecvent.