Aşa îţi păstrezi o memorie bună!
Peştele, carne de vită şi de pasăre
Încearcă măcar o dată la 7 zile să ai o masă la care mănânci peşte (ton, hering, somon). Îţi cresc aportul de Omega-3, acizi graşi care protejează neuronii şi arterele care oxigenează creierul.
Mâncând peşte mai des de o dată pe săptămână îţi reduci cu până la 60% riscul de a suferi de Alzheimer.
Pentru îmbunătăţirea memoriei ai nevoie să-ţi acoperi necesarul zilnic de 15 mg de fier. Îţi procuri acest mineral din carnea roşie şi de pui, linte, cartofi copţi, ficat, fructe uscate, sparanghel.
Nuci
Un alt mineral de care ai nevoie zilnic, magneziul, îmbunătăţeşte conexiunile create între celulele nervoase.
Grăsimile bune din nuci, alune, caju, migdale, seminţe îţi oferă magneziu şi te protejează de bolile cardiovasculare, întrucât asigură o bună funcţionare a sistemului circulator.
Citeşte şi: TEST.Cum stai cu memoria?
Fructe de pădure
Din afine, căpşuni îţi iei antioxidanţi previn îmbătrânirea prematură a celulelor nervoase şi tulburările de memorie. Ideal ar fi să le consumi ca atare, în salate. Antioxidanţi se găsesc şi în spanac, deci nu ezita să mănânci cât mai des.
Ciocolată amăruie
Când ai probleme cu memoria, mănâncă la o gustare 1-2 pătrăţele de ciocolată neagră. Cacaoa te ajută şi să scapi de stres şi să te relaxezi.
Extrapont
O cafea de dimineaţă îţi îmbunătăţeşte memoria de scurtă durată, datorită cafeinei. Aceeaşi substanţă previne îngustarea vaselor de sânge care irigă creierul prin reducerea nivelului de colesterol rău.