„În urma unei analize, mi s-a descoperit la stomac bacteria Helicobacter Pylori. Am urmat un tratament cu augmentin, nexium şi fromilid. Am terminat tratamentul şi vreau să ştiu dacă m-am vindecat. Mai am încă senzaţia de reflux din stomac. E normal?” - Aneta D., Ploieşti

Dr. Marian Zota, medic gastroenterolog


Depistarea bacteriei Helicobacter Pylori se face prin multe metode, dar cea mai frecvent folosită este identificarea anticorpilor anti-Helicobater Pylori din sânge. După depistare, urmează un tratament cu antibiotice şi, după o perioadă de şase luni, se repetă analiza de sânge, care arată dacă bacteria a dispărut sau nu.

Este recomandabil să faceţi şi o analiză a materiilor fecale (antigen Helicobacter Pylori) într-un laborator specializat, pentru a verifica succesul tratamentului. Este bine să ştiţi că refluxul gastroesofagian de care povestiţi nu are nicio legătură cu tratamentul antihelicobacter.

Trebuie să faceţi o endoscopie digestivă superioară, pentru a vedea cauza acestui reflux. Apoi, tratamentul prescris de medic va viza boala de reflux, care este pe primul plan din ceea ce relataţi dvs.