Specialiştii noştri răspund întrebărilor tale legate de dragoste & sex

1 2 jpg jpeg

"Sunt căsătorită de nouă ani şi aş dori să-mi pigmentez viaţa sexuală. În primul rând, aş vrea să-mi spuneţi care sunt zonele mai sensibile la bărbaţi.“ Lorena Savu, Timişoara

Zonele a căror stimulare produc excitaţie şi plăcere sexuală sunt denumite zone erogene. Există zone erogene primare şi secundare. La bărbaţi, zona erogenă primară este penisul, iar cea mai sensibilă porţiune a penisului este glandul, în special pe partea inferioară, în jurul frenului („aţa”).

Atingerile fine în această zonă activează o maximă excitaţie. Coroana glandului este sensibilă la excitaţie prin frecare, iar atingerea lui aduce orgasm şi ejaculare. Alte zone sunt faţa internă a coapselor, partea inferioară a abdomenului. O altă zonă erogenă masculină este scrotul, care prin atingerile asupra lui trezeşte reacţii soldate cu erecţia penisului şi cu dorinţa expresă de întreţinere a actului sexual.

Studiile au arătat că de-a lungul actelor sexuale, bărbaţii îşi memorează preferenţial unele zone (buze, limbă, gât, mameloane, zona lombară, fese, partea internă a coapselor, abdomen, ombilic etc.) care pot deveni zone erogene răspunzătoare de excitaţie şi orgasm. Aşa se explică de ce unii preferă unele zone, iar alţii nu. De fapt, orice zonă poate deveni erogenă, creierul codează şi decodează o zonă erogenă masculină mai mult sau mai puţin în atingerea orgasmului.

"Am foarte rar orgasm"

"Deşi soţul meu este tandru şi atent, reuşesc foarte rar să ajung la orgasm, cam în două cazuri din zece. Sunt o femeie sănătoasă, deci problema nu este de ordin medical. Ce se întâmplă?“ Mioara Voinea, Reşiţa

Orgasmul este punctul culminant, subiectiv al plăcerii sexuale. Se întâmplă uneori ca un act sexual să nu se finalizeze cu orgasm. Acest lucru poate fi cauzat fie de motive de ordin psihologic (teama că te-ai îngrăşat şi nu mai arăţi bine sau chiar teama că iar nu vei avea orgasm), fie din cauza faptului că uneori nu te poţi implica afectiv 100% în timpul actului sexual.

Eliberează-ţi mintea de orice probleme când faci dragoste. Nu trebuie să te îngrijorezi, nu toate actele sexuale se încheie cu un orgasm. Este important ca în timpul preludiului şi actului în sine să simţi că eşti dorită şi iubită.