Specialiştii noştri răspund întrebărilor tale legate de dragoste & sex

1 2 jpg jpeg

"Am doar orgasm clitoridian"

Mirela Stoian, Vaslui: Pot spune că am o viaţă sexuală împlinită. Totuşi, am doar orgasm clitoridian şi-mi este teamă să îi spun partenerului acest lucru. De ce nu pot avea şi orgasm vaginal?”

Unele femei recurg la simularea orgasmului pentru a nu-şi supăra partenerul sau, pur şi simplu, pentru a nu părea „anormale”. Este bine să discutaţi cu partenerul despre asta. De ce nu aveţi orgasm vaginal?

Dacă ne referim la cauze funcţionale, ele sunt legate de frica de sarcină şi de obligaţiile stresante de la serviciu.

Cauze de natură psihologică (anxietatea, depresia), dar şi administrarea unor medicamente pot fi alţi factori care stau la baza problemei dumneavoastră.

În timpul penetrării, ar fi bine ca partenerul să vă atingă în mod repetat şi scurt clitorisul până când aveţi orgasm vaginal.

"După sex, vreau să dorm!"

Marius Tomşa, Iaşi: Îmi iubesc soţia, însă după ce facem dragoste, nu vreau decât să dorm, pe când ea are chef de tandreţuri. Ce pot să fac în această situaţie, pentru ca ea să nu se simtă neglijată?”

După încheierea actului sexual, este normal ca la bărbat să dispară interesul excitator şi al libidoului. Majoritatea bărbaţilor, după un act sexual, nu mai au energie pentru a mai continua cu gesturile tandre.

Aceasta este o problemă mai des întâlnită la bărbaţii care se cam grăbesc şi sunt foarte artificiali la pat. Şi aici mă refer la acei bărbaţi care nu prea au răbdare să întreţină un act sexual de 15-30 de minute.

De cele mai multe ori, ei se confruntă cu problema ejaculării precoce şi/sau a disfuncţiei erectile. Un act sexual sub 7 minute, pentru o femeie şi mai ales pentru un bărbat, chiar este o problemă.

Cristian Delcea, Psiholog clinician Centrul de Terapie Sexologică Online www.sex-man.ro

image