Minciunile între iubiţi pot distruge relaţia

1 2 jpg jpeg

O relaţie frumoasă, de durată, se construieşte numai dacă există loialitate. Dar... ce ne facem cu micile minciuni, cele despre care se presupune că ar face bine unei relaţii? Relaţiile de iubire nu sunt atât de simple şi de clare pe cât ne-am dori. Din când în când, ele pot deveni complicate, chiar dificile, pline de contradicţii.

Cu toate acestea, când vine vorba de iubire şi de căsătorie, cei mai mulţi se aşteaptă să aibă un partener care să fie onest. În acelaşi timp însă, fiecare pune preţ pe propria libertate şi intimitate. De aceea, deşi iubiţii vor să îşi facă pe plac, ei pot trece prin anumite momente în care le este mai greu să spună adevărul. Se pare că relaţiile de iubire implică astfel multă sinceritate, dar de cele mai multe ori şi ceva neadevăruri.

Din păcate, minciuna îşi face loc atunci când indivizii se simt limitaţi de către partenerii lor. Relaţiile de iubire ne pot face anxioşi, chiar paranoici, iar un subiect ca infidelitatea este destul de delicat. Iubiţii au tendinţa de a minţi în legătură cu adevăratele sentimente pe care le nutresc unul faţă de celălalt, gradul de implicare în relaţie, ceea ce fac, pentru că de cele mai multe ori oamenii mint cel mai mult faţă de cei pe care îi iubesc.

Există şi cazuri extreme în care anumiţi soţi sau soţii nu şi-au propus niciodată să fie fideli. În acelaşi timp, milioane de oameni care nu au avut vreodată intenţia de a fi infideli ajung totuşi în această ipostază.