Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite!

1 2 jpg jpeg

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - mai puţin stres, o tensiune mai bună

Este cunoscut faptul că în urma actului sexual apare starea de relaxare ca urmare a eliberării mai multor hormoni, printre care serotonina, oxitocina.

În cazul în care actul sexual are loc seara, la ore târzii, este foarte posibil ca starea de relaxare să se transforme într-una de moleşeală, urmată de cea de somnolenţă. Un recent studiu scoţian, realizat pe 24 de femei şi 22 de bărbaţi, a arătat că persoanele care locuiesc împreună cu partenerul şi au frecvent parte de sex tind să fie mai puţini stresate şi să aibă tensinea arterială în valorile normale.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - o imunitate puternică

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea ,,Wilkes-Barre” din SUA au observat că persoanele care obişnuiesc să facă sex o dată sau de două ori pe săptămână au un nivel mai ridicat de anticorpi care oferă protecţie împotriva răcelilor şi a altor infecţii (imunoglobulina A sau IgA).

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - arzi calorii

După un act sexual se ,,ard” în medie 85 de calorii. ,,Sexul este un bun mod de a face exerciţii fizice. Este vorba de un fel de mişcare ce presupune muncă atât fizică, cât şi psihică”, este de părere Patti Britton, sexolog.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - un antrenament pentru sănătatea inimii

Un studiu britanic realizat pe o perioadă de 20 de ani a arătat că actul sexual este un bun antrenament pentru sănătatea inimii, astfel încât riscul de apariţie a unui infarct miocardic sau a unui atac de cord scade. În timpul partidei, respiraţia se intensifică, iar pulsul creşte de la 70 de bătăi pe minut la aproximativ 150.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - mai multă încredere de sine

Beneficiile de pe urma actului sexual nu sunt doar pentru sănătatea fizică, ci pentru cea psihică. Experţii în domeniu sunt de părere că persoanele care fac frecvent sex au şi o părere mai bună despre ei.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - un bun calmant

Eliberat în timpul orgasmului, hormonul oxiticină stimulează endorfinele, care pot acţiona asemenea analgezicelor. Specialiştii susţin că actul sexual este un bun calmant pentru durerile de cap, cele cauzate de artrită sau de sindromul premenstrual.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - ejacularea frecventă scade riscul de cancer prostatic

Ejaculările dese, în special în cazul bărbaţilor de 20-30 de ani, poate scădea riscul de apariţie a cancerului de prostată mai târziu în viaţă, conform unei cercetări recente. Rezultatele studiului, publicat în Jurnalul American al Asociaţiilor Medicale, au arătat că bărbaţii care ejaculează în medie de 21 de ori pe lună sunt mai puţini predispuşi cancerului prostatic.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - muşchi pelvieni întăriţi

Pentru femei, exerciţiile pelviene, cunoscute şi sub denumirea de Kegel, pot aduce mai multe beneficii: duc mai uşor la apariţia plăcerii, dar scad şi riscul de apariţie a incontinenţei urinare.

Iată care sunt beneficiile unei vieţi sexuale împlinite - un somn mai bun

Hormonul oxitocină, eliberat în timpul orgasmului, este cel ,,vinovat” de starea de relaxare, dar şi de somnolenţă ce poate apărea după actul sexual. Astfel, un somn bun este asociat cu o serie de beneficii privind sănătatea: o tensiune arterială mai bună, o greutate în limitele normale.