De ce este important sexul pentru s─ân─âtate

1 2 jpg jpeg

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: alung─â stresul

┼×tiai c─â atunci c├ónd faci dragoste nivelul de stres scade considerabil? Stresul este un inhibitor at├ót pentru femei, c├ót si pentru b─ârba┼úi. Beneficiile sexului ├«n eliminarea stresului ┼či pentru calmarea depresiei au fost atent studiate.

├Än cazul b─ârba┼úilor, ejacularea destinde sistemul nervos ┼či stimuleaz─â eliberarea de endorfine, substan┼úe ale pl─âcerii secretate de creier.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: scade tensiunea arterial─â

Sexul scade presiunea arterial─â ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte s─ân─âtatea cardiac─â, reduc├ónd riscul infarctului. Totodat─â, o via┼ú─â sexual─â activ─â cre┼čte for┼úa, flexibilitatea ┼či tonusul muscular.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: ├«nt─âre┼čte imunitatea

Dac─â faci sex o dat─â sau de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, este foarte probabil s─â ai un nivel mai mare de anticorp numit imunoglobulina A sau IgA. Acest anticorp protejeaz─â sistemul imunitar de r─âceli ┼či de infec┼úii. Un studiu american, la care au participat 112 studen┼úi, a ┼úinut eviden┼úa num─ârului de raporturi sexuale ├«ntre┼úinute de participan┼úi ┼či a colectat probe de saliv─â de la studen┼úi. Cei care au f─âcut sex cel pu┼úin o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â au avut un nivel mai mare de imuniglobulin─â A ├«n corp.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: arde calorii

O jum─âtate de or─â de sex te scap─â de cel pu┼úin 85 de calorii. Poate nu sun─â destul de ├«ncurajator, dar g├ónde┼čte-te c─â e un mod pl─âcut de a face mi┼čcare.

ÔÇ×Sexul este o modalitate excelent─â de a face exerci┼úii fiziceÔÇť, a spus sexologul american Patti Britton. Aceast─â activitate pune la treab─â nu doar fizicul, ci ┼či psihicul.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: calmeaz─â durerea

├Än timpul actului sexual se elibereaz─â hormonul oxitocin─â, denumit ┼či ÔÇ×hormonul dragosteiÔÇť care, pe l├óng─â proprietatea de a aduce starea de bine ├«n corp, ac┼úioneaz─â precum analgezicele.

Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, actul sexual te ajută să scapi de disconfort.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: cre┼čte stima de sine

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit c─â multe persoane fac sex pentru c─â le stimuleaz─â stima de sine. Astfel, ei au descoperit c─â activitatea sexual─â cre┼čte stima de sine ┼či construie┼čte o rela┼úie solid─â de ├«ncredere ┼či intimitate ├«ntre parteneri.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: scade riscul de cancer

Ejaculările regulate îi protejează pe bărbaţi de riscul de a face cancer de prostată. Un studiu efectuat în Australia a concluzionat că bărbaţii care au ejaculat de cel puţin 21 de ori într-o lună aveau un risc mult mai scăzut de a dezvolta acest tip de cancer.

De ce este important sexul pentru s─ân─âtate: induce somnul

Sexul func┼úioneaz─â precum exerci┼úiile fizice: te relaxeaz─â ├«n caz c─â e┼čti obosit, ├«n timp ce oxitocina eliberat─â ├«n timpul orgasmului favorizeaz─â apari┼úia somnului.