Cât de important este SEXUL într-o relaţie

1 2 jpg jpeg

Avem cele mai bune intenţii, numai că cele mai profunde sentimente, chimia perfectă de la începutul relaţiei, prietenia chiar, se pot transforma în amintiri, când atitudinile prost înţelese, mentalităţile învechite şi rutina devin elemente de bază ale relaţiei.

Ce face ca doi oameni cu un libido sănătos să devină atât de prinşi în propriile idei greşite, încât să nu se mai poată apropia sexual de cel pe care îl iubesc? Unul dintre motivele cu o pondere destul de mare este amăgirea.

Ne facem iluzii cu privire la relaţie, la persoana de lângă noi, scenarii nerealiste, dar care împlinesc nişte nevoi interioare, despre care celălalt nu are habar la început.

Excluzând cauzele de natură medicală, alte motive ale diminuării libidoului pot fi: prejudecăţile (plăcerea trăită ca păcat), inhibiţiile sexuale, infidelitatea partenerului, teama de o sarcină nedorită, anxietatea de performanţă, teama de eşec, solicitările presante ale partenerului, comunicare insuficientă între cei doi, culpabilitatea (o relaţie extraconjugală), stingerea atracţiei faţă de partener, depresie, anxietate, aspecte ce ţin de igiena personală, gelozia exagerată, apariţia copiilor şi a solicitărilor suplimentare.

Afirmaţia „vreau să am o viaţă sexuală normală” e relativă. Normal e aşa cum cei doi parteneri se simt bine ca frecvenţă şi calitate a actului sexual. La toţi aceşti factori se pot găsi soluţii printr-o bună comunicare şi înţelegere. Fiecare dintre noi suntem fiinţe unice şi funcţionăm după un ritm propriu.