Instructorul de fitness Elena Hirdau: „Exercitii fizice pentru abdomen, fese si coapse de invidiat“

1 exercitii pentru abdomen fese si coapse jpg jpeg

Talia, posteriorul si coapsele au nevoie de mici ajustari? Iti poti tonifia trupul cu aceste exercitii fizice pentru abdomen, fese si coapse, recomandate de Elena Hirdau, instructor de fitness si culturism la Salsafit Gym, Bucuresti.

Rezerva cel putin trei sferturi de ora pe zi practicand aceste miscari si in doar o luna te poti bucura de silueta mult-visata.

Urmatoarele exercitii fizice pentru abdomen, fese si coapse iti lucreaza eficient grupele principale de muschi. Ar fi bine sa iti faci un program cu aceste exercitii, pe care sa il si respecti. Tine cont ca este mai eficient sa faci miscare dimineata. Metabolismul este mai accelerat si corpul consuma in timp mai scurt energia calorica. Fii constiincioasa, mananca sanatos (mai multe legume si fructe si mai putine prajeli si dulciuri), planifica-ti cel putin 5 antrenamente cu exercitii fizice pentru abdomen, fese si coapse pe saptamana si vei fi mandra de tine.

Asa lucrezi aceste exercitii fizice pentru abdomen, fese si coapse

Din pacate, muschii fesieri isi pierd tonusul odata cu inaintarea in varsta. De-a lungul timpului, masa musculara scade si creste cantitatea de grasime care afecteaza fermitatea posteriorului. De aceea, este bine sa faci miscare nu doar cand ai nevoie, ci si pentru a-ti mentine silueta.

Fandare din mers

Stai cu picioarele apropiate, avand bratele pe langa corp sau mainile pe solduri. Fa un pas mare in fata si indoaie ambii genunchi ca sa cobori drept spre sol. Cand genunchiul aflat in spate aproape atinge solul, intinde picioarele si impinge-l pe cel din spate ca sa faci un pas in fata. Continua, alternand picioarele.

Extensii ale soldului pe podea

Un alt exercitiu recomandat pentru tonifierea posteriorului si coapselor este extensia soldului pe podea. Stai sprijinita pe coate sau tine mainile cu bratele intinse, la nivelul umerilor si genunchilor, sub solduri. Intinde unul din picioare spre spate cu extensia completa a soldului. Mentine contractia cateva secunde, apoi revii cu piciorul pe podea. Repeta miscarea cu acelasi picior 15-20 de repetari, apoi schimba piciorul, si fa 3-4 serii a cate 15-20 de repetari.

Crunches – Cum se fac corect

Stai pe spate, avand mainile in spatele capului, coapsele verticale si genunchii indoiti. Inspira si ridica umerii de pe podea, aducand genunchii si capul impreuna. Aceasta miscare presupune rotunjirea spatelui si rularea in sus a coloanei vertebrale. Expira la sfarsitul exercitiului. Crunches sunt recomandate pentru tonifierea muschilor abdominali drepti. Pentru a lucra mai intens, adu cotul drept la genunchiul stang, apoi cotul stang la genunchiul drept, alternand cu fiecare abdomen.

Abdomene, cele mai eficiente exercitii pentru talie

Stai intinsa, cu genunchii indoiti, talpile in intregime pe podea si mainile in spatele capului. Inspira si ridica trunchiul prin rotunjirea spatelui. Expira la sfarsitul miscarii. Intoarce-te in pozitia initiala fara sa atingi podeaua. Continua pana simti o arsura in zona abdomenului. Acest exercitiu lucreaza flexorii soldului si oblicii, dar actioneaza in principal asupra dreptului abdominal.

2 elena hirdau instructor jpg jpeg

Exercitiul se executa mai usor daca ai un partener care sa-ti tina picioarele, spune instructorul Elena Hirdau, pe care o poti gasi la Salsafit Gym, Bucuresti.